Petak, 07 Lipanj 2019 09:17

Poziv na prezentaciju projekta Export-expert - za povećanje zapošljivosti

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Grad Požega poziva vas da se uključite u programske aktivnosti projekta „Export-expert“ koji stjecanjem dodatnih znanja i vještina ima za cilj povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji. Projektne aktivnosti uključuju pohađanje verificiranih programa obrazovanja, edukaciju za razvoj mekih/transverzalnih vještina te studijsko putovanje u inozemstvo. Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene mlade osobe (6 mjeseci) do 29 godina starosti, dugotrajno nezaposlene osobe (12 mjeseci) starije od 30 godina, s minimalnim završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem.

Trideset pripadnika ciljne skupine proći će tečajeve razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.

Projekt je prijavljen u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Nositelj projekta je Grad Požega, ugovorno tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a vrijednost mu je 1.379.665,23 kuna (100% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda).

Prezentacija projekta za sve zainteresirane održat će se dana 11. lipnja u Lokalnoj razvojnoj agenciji Požega (Poduzetnički inkubator) s početkom u 11 sati.

Više o samom projektu možete pogledati na www.export-expert.com.hr. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Odsjeku za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije Grada Požege, tel. 312-586, putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.