Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Utorak, 04 Lipanj 2019 13:37

Od dječjeg festivala, smotre folklora, fišijade, sporta, do međunarodnog konjičkog turnira

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

NAJAVLJENI LIPANJSKI DANI AMATERSKOG STVARALAŠTVA - LIDAS U PLETERNICI -

PLETERNICA – Po dugoj tradiciji mjesec lipanj rezerviran je za brojna događanja u Pleternici, koja se organiziraju za vrijeme LIDAS-a, Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva u Pleternici. Brojne priredbe, radionice, koncerte i ostalo najavili su na tiskovnoj konferenciji, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i direktorica TZ Marija Šarić.

Nekoliko manifestacija je već započelo, kao Knjignik, koji se održao u Kuzmici, a nastavlja se na pleterničkom hipodromu. Dani cvatnje graševine i ruža na Cesti ruža i vina održani su u vinogradima obitelji Markota uz kazališnu predstavu, monodramu Đuka Begović.

- Kroz cijeli mjesec, gotovo svaki vikend imamo različita događanja, koja su namijenjena našim građanima, od djece do starijih, a i svima onima koji će u lipnju posjetiti Pleternicu. Pripremili smo već tradicionalne manifestacije koje se održavaju u lipnju, a novo je Večer bećarca i gange, manifestacija koja se provodi u sklopu prekogranične suradnje i financirana iz sredstava EU. Obzirom da su radovi na novom pleterničkom Trgu bećarca završeni, taj petak 14. lipnja manifestacija će se održati baš na novom trgu, uz sudjelovanje naših prijatelja iz Tomislavgrada. Sudjelovat će njihova kulturno umjetnička društva i njihova poljoprivredna gospodarstva zajedno i prezentirat bećarac i gangu zajedno. Pripremit će se i tradicionalni recepti te izraditi tradicionalna kuharica, a neka od jela pripremit će se tu večer i posjetitelji će moći degustirati tradicijska jela. To će ujedno biti i prva priredba na našem novom trgu – istakla je gradonačelnica Jozić.

Već ovog vikenda 8. i 9. lipnja od 19,30 očekuje nas Glazbeni festival Cvjetići glazbe, prvu večer mladi pjevači izvodit će interpretaciju poznatih skladbi, drugo večer bit će autorska večer s pjesmama pisanim samo za ovaj festival. Sve se izvodi na Stadionu malih sportova.

Drugi vikend, 15. i 16. lipnja očekuje nas Fišijada od 17 sati, igre mjesnih odbora Puzzla, i Smotra folklora, koja kreće od 16 sati folklornom povorkom ulicama grada Pleternice. Smotra će također biti održana na novom Trgu bećarca i gange.

Treći vikend od 21. do 23. lipnja održat će se Međunarodni konjički turnir, maratonska utrka zaprega, utrka preciznosti u vožnji zaprega, a sve se održava na pleterničkom hipodromu.