Srijeda, 10 Travanj 2019 10:03

Županija darovala 279 fotelja za posjetitelje vrijedne 650 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

UZ DAN ŽUPANIJE ODRŽAN KONCERT UČENIKA I PROFESORA GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA -

POŽEGA - U prigodi obilježavanja i proslave Dana Požeško-slavonske županije koja obilježava 809 godina od prvog zapisa o županiji, održan je koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega. Koncert je održan i u prigodi prvog nastupa u novo uređenoj Koncertnoj dvorani koja je dobila fiksne fotelje posebnog dizajna za posjetitelje. Požeško-slavonska županija Glazbenoj školi Požega poklonila je 279 novih, posebno dizajniranih fotelja za ovu dvoranu, ukupne vrijednosti oko 650 tisuća kuna. Fotelje je projektirala i izradila požeška tvrtka Spin Valis, što je svakako još jedan uspjeh domaće tvrtke.

IMG 2949Ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević pozdravio je sve prisutne te se zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Županiji na novim foteljama koje školsku koncertnu dvoranu čine potpunom i još ljepšom. - Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve na početku ovog koncerta kojeg smo organizirali povodom uređenja ove naše lijepe koncertne dvorane. Ugradbene stolce na kojima sjedite dar su našeg osnivača, naše Požeško-slavonske županije i na tome se ovim putem, u ime svih zaposlenika i učenika, zahvaljujem gospodinu županu Alojzu Tomaševiću. Do kraja ove godine ovu koncertnu dvoranu će krasiti i veliki koncertni klavir čija je vrijednost 1,3 milijuna kuna, što naravno ne bi uspjeli bez podrške naše Županije i grada. Sa tim instrumentom bit ćemo jedni od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe. Zahvaljujem se svima na podršci i na ovoj prekrasnoj školi i novouređenoj koncertnoj dvorani.

Sve nazočne koncertu pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. - Točno je da ničega ovoga ne bi bilo da nije bilo vrhunskih rezultata i stoga vam čestitam na svemu postignutome. Također zahvala vama profesorima, svim učenicima, svim onima koji su odlučili završiti Glazbenu školu i ostati živjeti i raditi u našoj prelijepoj Županiji, u gradu Požegi te u drugim gradovima i općinama. Danas smo ispunili obećanje koje smo dali prije od prilike godinu dana, da će ova dvorana postati koncertna, tražili smo rješenje kako da ove stolce nabavimo, kako da prikupimo sredstva, kako bi darovali našoj školi i omogućili da bude reprezentativna jer djela učenika i profesora ove škole to svakako zaslužuju. Meni je čast da je Županija kao osnivač, zajedno sa svim mojim suradnicima, svi mi zajednički smo uspjeli naći način i sredstva da ova velika investicija bude ostvarena. Uz to izradu ovih stolica je preuzela naša tvrtka Spin Vallis tako da to ovim stolicama daje još veću vrijednost jer su ih napravili naši ljudi, stoga se zahvaljujem tvrtci i svim djelatnicima koji su radili na tome jer i njihov poklon je to da su cijenu prilagodili nama, cijenu koja je mogla biti puno veća, ali upravo zbog toga što to ostaje školi, Županiji i gradu oni su na taj način pridonijeli i na tome im hvala. Proces nabave i izrade je potrajao, ali evo danas uz sve događaje obilježavanja Dana županije, uspjeli smo osigurati stolce pa evo neka ovo ujedno bude i poklon Županije u prigodi Dana županije.

Uz županijske djelatnike, pročelnike odjela, zamjenike župana, ravnatelje županijskih ustanova, gospodarstvenike i kulturne djelatnike koncertu je nazočio i Darko Puljašić, gradonačelnik grada Požege te brojni Požežani uživajući u zvucima skladbi.