Utorak, 08 Siječanj 2019 12:38

Župan Tomašević potpisao 14 novih ugovora o stipendiranju

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA UKUPNO STIPENDIRA 62 STUDENTA -

POŽEGA – U velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević potpisao je ugovore o dodijeli stipendija za 14 novih stipendista. U akademskoj godini 2017/18. Požeško-slavonska županija imala je 82 stipendista te je na isplati trenutno 62 stipendista. U proračunu Požeško-slavonske županije za 2019. godinu sredstva su u iznosu od 492 tisuće kn, što otvara mogućnost stipendiranja novih 25 stipendista s iznosom od 600,00 kn na deset jednakih anuiteta. Pristiglo je ukupno 86 zahtjeva na Natječaj za stipendiranje, a ukupno je pozitivno odobreno 24 zahtjeva.

Studenti sa ostvarenim pravom na stipendije koji su potpisali ugovore osobno ili njihovi roditelji umjesto onih koji već na fakultetima imaju obveze su: Robert Blažević, Lovro Kovač, Marija Toromanović, Nia Novak, Monika Soldo, Matea Lovreković, Dora Tomljanović, Gabriela Soldo, Ivona Mautner, Matej Brekalo, Ivona Šutalo, Nikol Vacek, Katarina Tutić, Paula Žilić.
Župan Alojz Tomašević se povodom dodjele obratio studentima i najavio za slijedeće godine povećanje iznosa stipendije po studentu, ali i veći broj stipendija, koje će se ubuduće odobravati i za učenike srednjih strukovnih škola, posebno deficitarnih zanimanja i zanimanja u poljoprivredi. - Čast mi je imati ovu mogućnost kao župan te vam dodijeliti ove stipendije koje će vam uvelike olakšati studiranje i studentski život. Mi u Županiji brinemo o našim studentima jer oni odlaze izvan naše lijepe županije i cilj nam je da nam se jedan dan vrate, da nauče sve što mogu i da to znanje prenesu u razvoj naše županije. Dokaz tome je i studentski vlak koji smo prošle godine uveli kako bi olakšali taj način života i putovanje svih studenata. Vi ste naša budućnost i vi ste ljudi koji će jedan dan biti gospodarstvenici, poljoprivrednici, obrtnici i sve ostalo što nam je potrebno za razvoj kako županije tako i države. Svima vam čestitam i želim sve najbolje u daljnjem studiranju.