Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 13:23

Zajednički adaptiraju Policijsku postaju Požega s 300 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MINISTAR BOŽINOVIĆ I POŽEŠKI GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ POTPISALI UGOVOR ZA BOLJE RADNE UVJETE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA -

POŽEGA – Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović sa pomoćnikom ministar Cvjetkom Obradovićem i suradnicima danas je boravio u Požegi, gdje je bio gost grada Požege i Policijske uprave Požeško-slavonske. U gardu Požegi sa gradonačelnikom Darkom Puljašićem potpisao je ugovor o zajedničkom ulaganju u adaptaciju zgrade Policijske postaje Požega. Investicijom vrijednom 300 tisuća kuna uredit će se krovište, fasada, ugraditi novi prozori i vrata, te znatno poboljšati uvjeti rada policijskih službenika. Grad Požega ulaže 60% vrijednosti adaptacije a MUP RH 40% projekta.

- Zahvaljujem se ovom ministarstvu koje je u zadnje dvije godine jako puno pomoglo gradu Požegi, kroz program Sigurnosti na cestama, gdje smo s 3 milijuna kuna nakon 40 godina uredili sve prostore i prometnice koji su za naše sugrađane bili izuzetno opasni. U tim projektima sudjelovali smo s 50% ravnopravno i na dvoje lokacije učinili sigurnijim prometovanje naših sugrađana, a posebno onih najmlađih, kojima smo danas poželjeli dobrodošlicu u škole. Radimo puno na preventivi i ovu suradnju proširujemo da i našim policajcima koji su iznimno važni u ovom gradu osiguramo bolje uvjete rada. Mi smo trenutno 3. najsigurniji grad u RH i nadamo se da ćemo i dalje ovako uspješno surađivati – rekao je gradonačelnik Puljašić nakon potpisivanja ugovora o suradnji na adaptaciji PP Požega.

Iako je ovo manja investicija kojom se rješava pitanje jedne policijske postaje, ministar Božinović je najavio u Požegi još velikih i značajnih investicija da se policiji osiguraju dostojni uvjeti rada. – Policijske postaje su žarište sigurnosti svake općine i svakog grada i meni kao ministru je izuzetno važno u kakvim uvjetima rade hrvatski policajci bez obzira da li je to policijska uprava ili postaja, svi su nam jednako važni. Svaki policajac i policajka zaslužuje kvalitetne uvjete rada koji moraju biti odgovarajući dobu u kojemu živimo. Kvaliteta prostora često nije na onoj razini što imaju i drugi državni službenici, no to ćemo mi mijenjati i već mijenjamo. U najmanju ruku moraju imati jednake uvjete i ono zanemarivanje koje je trajalo godinama, ne možemo u kratkom vremenu promijeniti sami. Zato nam je važno razumijevanje lokalnih sredina i lokalnih vlasti i to možemo napraviti u sinergiji. Zahvalni smo svima koji razumiju da je sigurnost zajednički interes i ovo je primjer dobre suradnje – rekao je ministar Božinović, koji je najavio uskoro projekt uređenja zgrade Policijske uprave Požeško-slavonske vrijedan 6 milijuna kuna koji će u potpunosti obnoviti zgradu i podići energetsku učinkovitost. Nastavlja se kroz nacionalni program sigurnosti na cestama ulaganje još oko 3 milijuna kuna koji će podići sigurnosti na cestama.