Utorak, 26 Lipanj 2018 13:16

Grad Požega za 1.800 učenika 4 gradske osnovne škole nabavlja radne bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKI PRORAČUN ĆE IZDVOJITI OKO 600 TISUĆA KUNA -

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić najavio je na konferenciji za medije da će grad Požega ove godine osigurati za sve učenike 4 gradske škole besplatne radne bilježnice. Radi se oko 1.800 učenika a za potrebe nabavke radnih bilježnica Proračun grada Požega izdvojit će oko 600 tisuća kuna. Grad se odlučio na ovu nabavku samo radnih bilježnica iz razloga što se od slijedeće školske godine zbog novog kurikuluma mijenjaju svi udžbenici.

Osim učenika s područja grada Požege i prigradskih naselja besplatne radne bilježnice će dobiti i učenici koji žive na drugim područjima ali pohađaju četiri gradske škole, OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i Katoličku osnovnu školu.

- Smatramo da je ovo način da pomognemo našim sugrađanima, roditeljima učenika jer znamo da se u rujnu velika financijska sredstva izdvajaju upravo za školske knjige i radne bilježnice. Ove smo se godine odlučili za radne bilježnice, jer školske knjige su važeće još samo godinu dana i mijenjat će se školske godine 2019./2020. No, Grad Požega će u svom proračunu nagodinu predvidjeti da se svim osnovnoškolcima kupe i školske knjige koje će se moći koristiti nekoliko godina, a vlasnik knjiga bit će Grad Požega. Tako ćemo pomoći i roditeljima ali i svom proračunu jer se ekonomski isplati koristiti te knjige nekoliko godina – istakao je gradonačelnik Puljašić.

Roditelji su dužni kod kupovine radnih bilježnica sačuvati račune od kupovine i na početku školske godine dostaviti u škole, koje će te račune dostaviti u Grad Požegu i na taj način će dobiti povrat sredstava u vrijednosti radnih bilježnica. .

Kako je gradonačelnik održao tiskovnu konferenciju u dresu hrvatske reprezentacije u ozračju večerašnje utakmice vatrenih protiv Islanda, time je odmah pozvao i građane da večerašnju utakmicu poprate u vlastitoj organizaciji i na terasama požeških kafića. Za slijedeću utakmicu najavio je da će pokušati organizirati ponovno javno praćenje utakmice kao što je bilo za utakmicu vatrenih s Argentinom koju je pratio zaista veliki broj Požežana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska