Breadcrumbs

Utorak, 05 Lipanj 2018 15:44

Kroz cijeli lipanj nas očekuju Cvjetići glazbe, Smotra folklora, Fišijada i Konjički turnir

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJEN LIDAS U PLETERNICI - LIPANJSKI DANI AMATERSKOG STVARALAŠTVA -

PLETERNICA – Gotovo svakog vikenda u lipnju Pleternica je središte raznih događanja, a sve pod nazivom Lidas u Pleternici – Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva. Cijeli niz manifestacija i priredbi najavili su na tiskovnoj konferenciji direktorica TZ grada Pleternice Marija Šarić i zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

Cvjetici glazbe 2018 printSve započinje već ovog vikenda, u subotu 9. lipnja od 19,30 sati, kada nas očekuje dvodnevni Dječji festival Cvjetići glazbe, kada je na Stadionu malih sportova na programu Večer interpretacija poznatih skladbi koju izvode djeca od 6 do 16 godina uz pratnju tamburaškog orkestra. Drugu večer u nedjelju 10. lipnja na programu je Autorska večer, kojom se ponovno vraća izvođenje novih autorskih pjesama a u izvođenju djece i mladeži. Osim nagrada za prva tri mjesta bira se i „Cvjetić glazbe“.

Drugog vikenda, subota 16. lipnja od 17,00 sati najavljena je Fišijada koja se održava uz Orljavu na Trgu Zrinskog i Frankopana. Pleternička Fišijada već je nekoliko godina mjesto okupljanja velikog broja fiš majstora. Nakon Fišijade očekuju nas igre mjesnih odbora grada Pleternice a od 21,00 sat na velikom ekranu prijenos utakmice Hrvatska – Nigerija, tako da tu večer nitko ne mora žuriti. A i najljepše je navijati u velikoj grupi uz pečenu ribu, fiš i hladno piće. U nedjelju 17. lipnja od 16,00 sati kreće ulicama grada svečana povorka folklornih društava u pratnji konjanika i svečanih zaprega. Od 18,00 sati na programu je na velikoj pozornici nastup folklornih društava na Stadionu malih sportova.

Trećeg vikenda od petka 22. lipnja pa sve do nedjelje 24. lipnja održavat će se Međunarodni konjički turnir na pleterničkom Hipodromu. Vidjet ćemo natjecanje konjičkih zaprega u dresurnoj vožnji, maratonskoj utrci i utrci preciznosti. Sudjeluju zaprege konjičkih klubova iz Hrvatske i za sada četiri države.

Četvrtog tjedna u petak 29. lipnja od 21,00 sat održat će se na igralištu u Bilicama koncert Željka Bebeka.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska