Breadcrumbs

Utorak, 13 Veljača 2018 13:43

(VIDEO) Pomoćna dvorana, blagovaonica, učionice i uredi bit će spremni do rujna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKI GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ OBIŠAO RADOVE NA NOVOJ SPORTSKOJ DVORANI CESARIĆEVE ŠKOLE -

POŽEGA – Nakon što je završeno rušenje starih objekata požeške OŠ Dobriša Cesarić, koja je tako ostala bez dijela potrebnih prostora, krenula je gradnja novog objekta na tom mjestu. Škola će dobiti novi prostor veličine preko 1.100 kvadrata u kojima će dobiti pomoćnu sportsku dvoranu sa svlačionicama, veću nego prijašnju, te nove učionice za biologiju, informatiku, uredske prostore, tajništvo, zbornicu, ali i novu kuhinju s blagovaonicom. radove na školi obišao je požeški gradonačelnik sa svojim zamjenicima Mario Pilonom i Ferdinandom Troha, ravnateljicom škole Zvjezdanom Kripom i nadzornim inženjerom Stojakovićem.

- Ukupna investicija je 12,743,000 kuna plus PDV, a škola će dobiti sve ono što jednoj osnovnoj školi pripada u 21. stoljeću. Ukupno projekt traje 24 mjeseca, a radit će se u dvije faze. Ova prva faza vrijedna 5,6 milijuna kuna bit će završena do rujna do početka školske godine, a škola će dobiti pomoćnu dvoranu, svlačionice, kuhinju i blagovaonicu, nove učionice i uredski prostor. Ovdje je blizina i stadiona Slavonije gdje trenira 400 mladih nogometaša, koji će također moći koristiti sportsku dvoranu za svoje pripreme – istakao je gradonačelnik Puljašić.

Kako je ovih proteklih dana pisano po medijima o određenim problemima oko izvođenja radova, o tome je javno govorila i oporba iz SDP-a, pa su čak najavljene i kaznene prijave, gradonačelnik Puljašić je istakao: - Sve je javno i transparentno, grad Požega je jedan od najtransparentnijih gradova u županiji. Mi nemamo što skrivati, svaka kuna i lipa je u ovom gradu utrošena transparentno i zakonito. Pozivam sve da zajedno sudjelujemo u kreiranju jednog boljeg grada, koji ima svoju budućnost, a to su naša djeca. Grad Požega mora prestati biti grad mojih i tvojih, predugo je bilo podjela na naše i vaše. Ja sam povukao poteze koji su nužni da ovo bude jedan grad i u kojemu sam ja gradonačelnik svim građanima. Ovaj grad mora preuzeti lidersku poziciju u ovoj županiji, jer mi smo prvi među jednakim u županiji. Oni koji od jala i nemoći ne znaju i žele nas kočiti, no to ne mogu. Vlada RH nas je u Slavoniji prepoznala, pomaže, a grad Požega će s velikim udjelom sufinancirati sve projekte koje Vlada RH odobri. Svi ti projekti pomoći će kvaliteti življenja svim našim sugrađanima – odgovorio je gradonačelnik Puljašić na prozivke i pozvao sve građane da sudjeluju u radu i zaustave one koji ne znaju i koji se vode tezom „Što gore to bolje za njih“.

Kako niti jedna osnovna škola u gradu Požegi nema sportsku dvoranu uz školu, ravnateljica Krip istakla je svoje zadovoljstvo time što će škola dobiti svoju sportsku dvoranu i nove prostore, kabinete, učionice za potrebe nastave.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Medij