Breadcrumbs

Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 20:36

Godišnje nagrade zaslužnim pojedincima i HKUD Slavonija

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OBILJEŽEN DAN OPĆINE JAKŠIĆ I BLAGDAN ZAŠTITNICE SV. BARBARE -

JAKŠIĆ – Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz općine Jakšić započelo je obilježavanje Dana općine Jakšić i blagdana njihove zaštitnice, sv. Barbare. Vijence su uz načelnika općine i članove Općinskog vijeća  položili i roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i stanovnici Jakšića. U nastavku je održana sv. misa u župnoj crkvi sv. Barbare, a u svečanoj dvorani Honda svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečanoj sjednici nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović, gradonačelnice Pakraca i Pleternice, gradonačelnici Kutjeva, Lipika i Požege sa zamjenicima, načelnici i zamjenici općina Brestovac, Velika, Kaptol i Čaglin, načelnik prijateljskog Brinja, predstavnici javnih poduzeća, županijskih ustanova i institucija, predstavnici vojske i policije, kulturnih i društvenih institucija, predstavnici udruga s područja općine Jakšić, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, roditelji i obitelji poginulih branitelja, brojni gospodarstvenici iz Požeštine i Jakšića i vijećnici Općinskog vijeća općine Jakšić.

Izvještaj o radu u protekloj godini podnio je načelnik općine Ivica Kovačević, nabrojivši brojne projekte i investicije koje su napravljene u proteklom razdoblju, te iznio planove za naredno razdoblje. Zaista je puno napravljeno i vizura općine Jakšić stalno se mijenja, istakli su pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, požeški gradonačelnik Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji su Kovačeviću dali punu podršku u radu. Osvrnuli su se i na stalna podbacivanja pojedinih vijećnika iz oporbe, koji svaku aktivnost dočekuju s kritikama i bacanjem blata na sve što je vrijedno za Jakšić. Kako i ti oporbeni kritičari pomalo ostaju usamljeni i sve ih je manje koji ne podržavaju općinski program razvoja, očekuje se još bolji rad u slijedećoj godini.

Dan općine je prigoda i da se zahvali zaslužnim pojedincima i udrugama za njihov nesebični rad i doprinos šire zajednice, pa je tako priznanje iz ruku načelnika Kovačevića, njegovog zamjenika Mile Barišića i zamjenika predsjednika vijeća primio: Vladimir Čiček za dugogodišnji rad u sportskom, folklornom i društvenom radu, Rea Marković, učenica 8. razreda OŠ Mladost Jakšić za uspjeh na državnom natjecanju, Vesna Šuster, učiteljica razredne nastave OŠ za uspjehe u nastavi i HKUD Slavonija Jakšić za dugogodišnja ostvarenja i predstavljanja jakšičkog kraja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska