Utorak, 24 Listopad 2017 09:06

Jakšić će stipendirati 15 studenata u ovoj akademskoj godini

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPĆINA JAKŠIĆ OBJAVILA NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA - 

JAKŠIĆ - Općina Jakšić objavila je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja općine Jakšić za akademsku godinu 2017./2018. Javni natječaj raspisan je na web stranicama općine Jakšić koja će u akademskoj godini 2017./2018. godini stipendirati 15 studenata koji će kroz 10 mjesečnih isplata dobivati po 500 kuna.

Podsjetimo općina Jakšić stipendirala je studente i u 2014./2015. akademskoj godini kao i 2015./2016. godini u kojoj je stipendiju dobilo 10 studenata. Jedan student je naknadno odustao od stipendiranja jer je dobio državnu stipendiju.

- Želja mi je što više pomoći našim studentima i njihovim roditeljima na različite načine. Osjećamo da je potreba za stipendiranjem velika iz kojeg smo razloga i povećali broj stipendija, za ovu akademsku godinu na 15. Cijenimo trud i zalaganje naših studenata kao i njihovo redovito polaganje ispita što je jedan od uvjeta da se može dobiti stipendija. Bit ću presretan ako naredne akademske godine budemo u proračunskoj mogućnosti još povećati broj stipendija. Što god možemo, na bilo koji način, učinit ćemo za naše studente od kojih očekujem da se po završetku studija vrate u svoje mjesto, da ovdje žive i daju svoj doprinos u razvoju naše općine i županije. Uvjeren sam da će se veći broj njih vratiti i ovdje živjeti - rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Prijave na natječaj s potrebitom dokumentacijom treba dostaviti do 3. studenog 2017. godine.