Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Utorak, 06 Lipanj 2017 14:50

Požeško-slavonski HDZ ima najbolji rezultat u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TISKOVNA KONFERENCIJA POBJEDNIKA LOKALNIH IZBORA U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI -

POŽEGA – Pobjednici lokalnih izbora u Požeško-slavonskoj županiji obratili su se javnosti tiskovnom konferencijom, koju je vodio predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, a nazočili pobjednici, župan Alojz Tomašević, gradonačelnice, gradonačelnici, zamjenici gradonačelnika i načelnici općina koji su pobijedili i osvojili nove četverogodišnje mandate.

IMG 5598- Naši kandidati su pobijedili u drugom krugu i ostvarili izvrsne rezultate. Grad Požega, što je za nas posebno važno, je dobio svog pobjednika, čovjeka kojeg je predložio upravo HDZ, Darka Puljašića. Naši kandidat ima viziju kako i s kime provesti naš program, a na tome je i dobio povjerenje građana koji su prepoznali dobar rad, kao dogradonačelnika u prošlom mandatu, ali i kao ravnatelja Doma zdravlja. To je jedno priznanje za ovako mladog čovjeka koji je u najboljim godinama za ostvarenje rezultata koje mi u HDZ-u i očekujemo. HDZ općenito na razini Hrvatske a i u našoj županiji od svojih kandidata očekuje jako puno – istakao je Franjo Lucić, ponosan na rezultate, najavljujući građanima da će to apsolutno povjerenje birača koje su dobili u svim lokalnim jedinicama i opravdati.

- HDZ Požeško-slavonske županije ima najbolji rezultat u Hrvatskoj, što je veliko priznanje za naš rad. Osobno smo dobili i priznanje našeg predsjednika Andreja Plenkovića u njegovom obraćanju na svim TV postajama, priznanje našem cijelom timu i meni osobno. Sportski rečeno naš tim već drugi puta dobiva povjerenje IMG 5600građana. To smo zaslužili našim marljivim radom, brigom za gospodarstvo koje vodimo već niz godina. Mi vodimo politiku kroz gospodarsko ostvarenje naših projekata, a time ćemo biti vođeni i u ove buduće četiri godine – istakao je Lucić, zahvaljujući svima koji su dali povjerenje HDZ-u da ostvare ovaj najbolji rezultat.

- Ovaj povijesni rezultat smo ostvarili jer su građani prepoznali naš rad. Čast mi je da sam dobio priliku da ispred HDZ-a budem kandidat i u drugom mandatu, no to je za mene obveza da nastavimo kontinuitet rada. Mi radimo i dalje i gospodarske aktivnosti o kojima smo pričali će se realizirati u potpunosti. Molim da se ubuduće krene malo više afirmativno, da svi mladi koji se žele baviti se gospodarskim aktivnostima to pokrenu, da izbacimo negativizam i počnemo razgovarati s jednim pozitivizmom u pozitivnom smjeru, jer mi to možemo. Neka nam više nitko ne govori da smo najlošiji, najsiromašniji jer to zaista nije točno, mi smo po ekonomskim pokazateljima u sredini tablice županija – rekao je župan Tomašević pozivajući ljude koji imaju ideja da se prijave, da uz pomoć razvojnih agencija i privlačeći sredstva iz EU fondova, zajedno pobijedimo ovu bijelu kugu, stvorimo situaciju za ostanak mladih ljudi. U tome je potrebna suradnja i svih znanstvenih i školskih institucija.

IMG 5604Za priznanje Požeško-slavonskoj županiji najavljena je i sjednica Vlade RH u Požegi te sastanak svih hrvatskih župana u srpnju ove godine.

Po prvi puta svojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima obratio se i novoizabrani gradonačelnik Požege Darko Puljašić, najavljujući HDZ je pokazao da će i nadalje upravljati, jer dobar rad su građani prepoznali. Povjerenje koje su meni dali daje nam izvrsnu priliku za budućnost, za naš program o kojemu smo pričali, program razvoja privrede, povećanja konkurentnosti, kvalitetniji život naših sugrađana. Naš moto Jedna Požega, Jedna županija, Jedna Hrvatska je ono čemu svi trebamo težiti. Na našem slavlju pobjede mi smo sve pozvali na jednu suradnju i to će u naše četiri godine mandata biti naša karakteristika. Svi koji mogu i žele pomoći pozivamo na suradnju u interesu naših građana, svi imamo pravo bolje živjeti, ovaj naš kraj mora dobiti ono što zaslužuje.

Tekst/foto: Vladimir Protić