Petak, 02 Lipanj 2017 12:00

Ivica Kovačević: „Općina Jakšić treba čelnike koje će raditi, a ne sjediti u foteljama i lažima obmanjivati sugrađane“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LOKALNI IZBORI 2017. -

JAKŠIĆ / BERTELOVCI – Brojne projekte koji su odrađeni na području općine Jakšić neki bi pojedinci, novopečeni političari, s ovakvom ili onakvom neslavnom prošlošću, bilo da su radili u državnim službama ili privatnom sektoru, htjeli jednostavno dovesti u pitanje. Svi odrađeni projekti su vidljivi, predani na korištenje i upotrebu stanovništvu općine Jakšić, odnosno mještanima pojedinih sela.

IMG 0368Uz značajne projekte koji su financirani iz skromnog općinskog proračuna odrađeni su i oni velikih financijskih vrijednosti za koje je trebalo lobirati i gotovo svakodnevno kucati na brojna vrata kako bi se osigurala namjenska sredstva bilo da se radi o infrastrukturnim ili nekim drugim radovima.

Ono čime se najviše može podičiti općinski načelnik Jakšića, Ivica Kovačević, zasigurno je Dječji vrtić, nova ustanova u vlasništvu Općine za koju je izdvojeno više od 6,2 milijuna kuna. Ta građevina ostaje na diku i ponos svakom mještaninu općine Jakšić u što je uloženo jako puno truda i muke kako bi se došlo do završetka tog objekta izgrađenog po visokim i zahtjevnim odgojno-obrazovnim standardima.

Ne manje vrijedne i važne milijunske investicije, ravnomjerno ulagane u sva naselja općine Jakšić, su izgradnja nogostupa, parkirališta i autobusnih ugibališta, kako u samom Jakšiću tako i okolnim naseljima Radnovcu, Cerovcu i Eminovcima. Nikako se ne treba zaboraviti ni izgradnja dvodjelne sportske dvorane u Jakšiću vrijednsoti 8,2 milijuna kuna za koju su sredstva osigurali Požeško-slavonska županija, općina Jakšić (1,5 milijuna kuna) te Ministarstvo regionalnog razvoja sredstvima EIB II.

IMG 0373Značajna sredstva uložena su i u sustav odvodnje otpadnih voda s pročistačem u naseljima Radnovac i Rajsavac, javne vodoopskrbe u naselju Radnovac i Rajsavacu, sustav vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s pročistačem u naselju Bertelovci te magistralni cjevovod Eminovci – Bertelovci – Svetina – Jakšić te Kaptol – Treštanovci – Eminovci.

Izgrađeni je i sustav kanalizacije u naselju Treštanovci (kombinirani gravitacijsko-tlačni sustav s jednom precrpnom stanicom) ukupne dužine 3.210 metara koji se spaja na postojeći sustav odvodnje naselja Eminovci. Vrijednost tih radova je 2,83 milijuna kuna.

Radovi na Gospodarskoj zoni u Jakšiću koja se prostire na površini od 16 hektara također se izvode. Imat će brojne prednosti, itekako važne da se gospodarstvenici odluče za investiciju baš na tom prostoru jer uz zonu prolazi i brza cesta Pleternica – Požega te dalje izlaz na autoput, koje će se graditi u narednom razdoblju. Upravo kod Gospodarske zone je planirana petlja za brzu cestu, a uz samu zonu prolazi i željeznička pruga nosivosti 40 tona po vagonu uz koju je i željeznička postaja za utovar tereta.

IMG 0376Asfaltirano je i obnovljeno više ulica, nogostupa i prilaznih cesta, a posebno je za izdvojiti izgradnja nove suvremene LED rasvjete u naselju Eminovci u vrijednosti od gotovo 400 tisuća kuna. Kada se govori o elektro mreži za istaknuti je rekonstrukciju niskonaponske mreže u svim naseljima općine Jakšić: Jakšić, Radnovac, Rajsavac, Cerovac, Granje, Tekić, Bertelovci, Treštanovci, Eminovci i Svetinja ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna.

Trenutno se intenzivno radi na obnovi i modernizaciji mjesnog doma u Bertelovcima. Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 400 tisuća kuna u sklopu kojih se ugrađuje nova stolarija, vanjska toplinska izolacija od stiropora debljine 14 cm, novi nadbeton s toplinskom izolacijom te podne pločice. Uređuje se i novi sanitarni čvor, zamjenjuje se stari dotrajali krov i vanjsku oluci.

Sve je to i još mnogo drugih investicija odradila aktualna i buduća općinska vlast Jakšića na čelu s načelnikom Ivicom Kovačevićem i koja će odraditi puno toga i u narednom periodu jer mještani općine Jakšić prepoznaju ona lica koja žele i hoće napraviti nešto za dobrobit svoje zajednice. U predizborno vrijeme protukandidati se međusobno ocrnjuju i diskreditiraju, no rezultati, višemilijunski projekti i ogroman trud načelnika Kovačevića i njegovih suradnika. Razlozi su to zbog čega bi mu njegovi suseljani i mještani okolnih naselja doista trebali ukazati povjerenje Tako bi se zasigurno sačuvao kontinuitet i napredak ove općine.

Tekst/foto: Promo