Srijeda, 31 Svibanj 2017 12:04

Požega zaslužuje ići naprijed s Ronkom

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PODRŠKU ZDRAVKU RONKU, KANDIDATU ZA POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA DAO I PREDSJEDNIK SDP-a DAVOR BERNARDIĆ -

POŽEGA – Kandidatu SDP-a za požeškog gradonačelnika Zdravku Ronku, osobno je podršku došao dati i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, kako bi što više približili svoj program koji predstavljaju. Na taj način kandidat i SDP očekuju da će polučiti i dobar rezultat u drugom krugu lokalnih izbora.

- Nije prošlo niti 2 sata od naše jučerašnje konferencije na kojoj je bio potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, a već smo imali takvu situaciju da je kandidat HDZ-a gosp. Darko Puljašić u stvari „pukao kao kokica“. On je odmah izašao u javnost sa svojim priopćenje, intervjuom, sa svojim viđenjem nas i našeg programa, između ostalog morati ću ga citirati što je rekao jer smatram da je ovo bio napad na mene: „Nemam nikoga doma, pa ne znam što ću sa sobom, pa se bavim politikom da mi ne bude dosadno“. Evo ja ću se morati s njim složiti da ja strahovito puno vremena odvojim za IMG 7271rad, za grad Požegu plus ono što imam obaveza u Hrvatskom saboru i da ću se uvijek zalagati za Požegu, za Požežane i za bolji život u Požegi. Međutim on je izuzetno oštro napao i naš program gdje je izjavio kako je to „nerealan program“ kako su to nerealna obećanja itd., pa ću mu ja odgovoriti kako to nisu nikakva nerealna obećanja već naprotiv, u nedjelju kada dobijemo povjerenje naših građana onda je to ostvarenje jasno i realizirano nešto odmah, nešto u 3 do 6 mjeseci. Zašto? Zato što tada nećemo na valovu imati tri šopana uhljeba i parazita koji nam odnose 4 milijuna kuna, nećemo imati na računu građana prenatrpane urede gradskih tvrtki, javašluk u gradskim ustanovama, nerad, nered, Lucićevo uhljebljivanje i podizanje cijena kao jedino, uvijek, iznova novu uslugu, to je jedino što je ta ekipa radila. Nije važno što netko kaže, već tko kaže, to je rekao u javnosti gosp. Darko Puljašić „novo lice HDZ-a za gradonačelnika“ čovjek koji je u prošlom mandatu kao prst i nokat sa Neferovićem odgovoran za Bašku, za povećanje cijena, za zaduživanje onog suludog kredita od 35 milijuna kuna, za zapošljavanje uhljeba u gradske tvrtke i ustanove, za pomilovanje Lucića zbog 20-godišnje uzurpacije gradskog zemljišta i da dalje ne nabrajam. Kad se gosp. Puljašić već „busa“ kako je bez mrlje evo neka kaže našim građanima kako se to pod okriljem mraka iznose iz gradske kuće gradski pečati i u čijem se uredu tada ti isti pečati lupaju na krivotvorene dokumentacije, neka to lijepo građanima objasni kad već kaže da je bez mrlje. Darko Puljašić je poltron pleterničkog paše koji bi dušu od grada prodao za sitne škude - rekao je kandidat SDP-a za gradonačelnika grada Požege Zdravko Ronko.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dao je punu podršku Zdravku Ronku: - Drago mi je biti u Požegi, ali mi nije drago vidjeti u što se Požega pretvorila. Grad koji je nekada bio poznat po dobrim vijestima, po dječjim vrtićima, po otvaranju dječjih igrališta, po davanju stipendija, po otvaranju novih radnih mjesta, po potpori poduzetnicima, po svemu što je Zdravko Ronko sa svojim timom uveo u Požegu kao standard, po visokom socijalnom standardu. Danas je Požega postala grad o kojem se uopće ne čuje, a kada se čuje onda po napadu na novinare, trošenju gradskog novca i IMG 7279aferama. To ne može biti dobro mjesto za život na ovaj način. Očito je da aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika HDZ-a su dva prsta iste ruke. HDZ može promijeniti predsjednika, može promijeniti kandidate, ali nikada neće promijeniti čud, vlast pod svaku cijenu i sve zbog vlasti i održavanja na vlasti koje nema cijenu. Za nas u SDP-u koja je drugačija stranka, a kandidat Zdravko Ronko dokazao se na svim poslovima koje je radio, pogotovo kao gradonačelnik Požege i pokazao kako Požega može drugačije, može naprijed, može bolje za djecu i poduzetnike, brinuti i skrbiti za umirovljenike. Tu je i njegov zamjenik dr. sc. Marijan Cesarik koji je bio i zamjenik ministra zdravlja, koji je sanirao dugove u zdravstvenom sustavu koji su se rapidno smanjili. Sada u zadnjih godinu i pol dana HDZ-ove vlade ti su dugovi eksplodirali, naši umirovljenici nisu sigurni hoće li dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu jer su dugovi 7,9 milijardi kuna – istakao je predsjednik Bernardić, koji dodaje samo izjavu najnoviju ministrice Martine Dalić, koja tvrdi da se uvoznicima u Agrokoru plaća avansno, a domaćim poljoprivrednicima u roku 75 dana. Kome se to služi, uvoznom lobiju i kapitalu, služe krupnim interesu, a jedino ne služe hrvatskoj poljoprivredi i hrvatskim građanima. Njih uništavaju, stoga je pozvao sve Požežanke i Požežane da u nedjelju glasaju za Zdravka Ronka i program za mlade, stipendije, za poticaje, za umirovljenike, za otvaranje novih radnih mjesta i gradnju poslovne zone. Požega zaslužuje ići naprijed s Ronkom.

Tekst/foto: A. Protić