Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 10:18

Zahvala biračima župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, poslao je priopćenje u kojem se zahvaljuje biračima na ukazanom povjerenju.

Dragi stanovnici Požeško-slavonske županije, iskreno Vam zahvaljujem što ste izašli na izbore i svojim glasovima iskazali povjerenje mom dosadašnjem radu. Rezultati izbora predstavljaju zadovoljstvo, ali i obvezu da se i tijekom sljedeće četiri godine nastavi raditi na dobrobit županije i svih njezinih žitelja. U tu svrhu, dragi prijatelji, pozivam i vas da vlastitim angažmanom u duhu zajedništva gradimo bolju Požeško-slavonsku županiju po mjeri svakog stanovnika.

Hvala Vam! – istaknuo je župan Alojz Tomašević.

- Od svih župana koji smo prošli u prvom krugu, ja sam imao drugi izborni rezultat u RH što je svakako za pohvalu, ali i zahvalu mojim biračima. Dobili smo izuzetno kvalitetan rezultat za našu županijsku skupštinu, jer imamo 22 vijećnika, a još nam se pridružuju 2 vijećnika našeg partnera HSS-a. Do sada takvog rezultata u Skupštini nije bilo. Ponosan sam i na rezultate svih općina i gradova jer smo ostvarili najbolji rezultat. Iako idemo u drugi krug u općini Jakšić i gradu Požegi siguran sam da ćemo ostvariti rezultat u drugom krugu s apsolutnim pobjedama. Ponovno ćemo imati vlast u svim općinama i gradovima i na razini županije. te uspješno rješavati naše projekte koje smo pripremali. Zadovoljan sam što su i politički konkurenti bili korektni, nije bilo nikakvih zamjerki, stoga ih pozivam da nakon izbora idemo svi raditi na korist županije. Ne može nitko riješiti naše probleme, a imamo ih, posebno ovdje u Slavoniji, nego mi sami i zajedno – ističe župan Tomašević koji smatra da tu poveznicu moramo napraviti i sa visokoškolskim obrazovanjem te gospodarstva i regionalne politike.

- Mi svi radimo u korist naših sugrađana i sumještana, pa ne treba stalno bacati drvlje i kamenje. Idemo jedanput zajedničkom sinergijom raditi na pitanju razvoja, ako smo mogli pobijediti u Domovinskom ratu moramo i sada u ovom gospodarskom izazovu pobijediti. Mi smo imali svakakvih prijedloga za suradnju u izborima, ali smo prihvatili suradnju s HSS-om gdje već godinama imamo zamjenika župana, isto tako HDSSB-om koji je regionalna stranka i ima istovjetan program kao i mi kada je u pitanju Slavonija, HSU jer tko može brinuti bolje o njima nego mi zajedno, dobru suradnju s HSLS-om s kojim surađujemo protekle četiri godine u Županijskoj skupštini. Kod nas u HDZ-u nema bahatosti, mi nismo nikoga odbacili, nego obrnuto, želimo zajednički zbiti redove i voditi gospodarstvo. Malo širi broj ljudi za razgovor daje i više ideja, ja nisam najpametniji i želim da se međusobno podupiremo i nadograđujemo. Pozivam i opoziciju da daju prijedloge, a ne samo kako nešto ne valja, nego da nude prijedloge – rekao je župan Tomašević, drugi dan nakon izbora, nakon analize izbornih rezultata.

Prokomentirao je i dva brigadira koja su mu bila protukandidati za županiju, no nisu uspjeli. – To su prije svega moji ratni kolege, brigadiri, ali general je pobijedio.

Tekst/foto: Vladimir Protić