Petak, 19 Svibanj 2017 11:37

Darko Puljašić: - Mi već od ponedjeljka nastavljamo sa radom i provođenjem projekata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKI PREDIZBORNI SKUP HDZ-a I KOALICIJSKIH PARTNERA ZA GRAD POŽEGU I POŽEŠKO-SLAVONSKU ŽUPANIJU -

POŽEGA – Dvorana Restorana Sara Babin Vir zaista je bila puna na velikom predizbornom skupu HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera na predstojećim lokalnim izborima za Grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju. Uz veliki broj članova i simpatizera na skupu su nazočili i brojni gosti i uzvanici.

Osam generala, članova Hrvatskog generalskog zbora koji su došli dati IMG 5903podršku svom kolegi generalu Tomaševiću, kandidatu za župana, nazočni su bili savjetnici premijera Andreja Plenkovića, Davor Božinović i Mario Kapulica, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, dogradonačelnik i kandidat za gradonačelnika Darko Puljašić, gradonačelnice Antonija Jozić i Anamarija Blažević, gradonačelnici Vinko Kasana i Josip Budimir, načelnici općina Vlado Boban, Zdravko Mandić, Ivica Kovačević, Mile Pavičić i Dalibor Bardač.

Uz posebno veliki i dugotrajni pljesak prvi se obratio kandidat za požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, koji je istakao da će Požegom i dalje upravljati HDZ, jer smo predugo čekali ovu priliku, kada je HDZ u svim pozicijama da upravlja hrvatskom državom, kada je potpuna povezanost od općina i gradova, preko županije do vrha države s HDZ-om. Tu priliku mi nesmijemo propustiti, grad Požega ne može i neće biti otok, grad Požega će već od ponedjeljka imati novog gradonačelnika. – Mi nemamo vremena čekati, mi ćemo već od ponedjeljka krenuti raditi – rekao je Puljašić i za to dobio gromoglasan pljesak i odobravanje.

- HDZ je predugo ulagao, predugo čekao priliku da na gradskoj i županijskoj razini, u ministarstvima i vladi te da predsjednica bude iz najbolje, najsigurnije i najveće stranke koja je osnovala i čuva domovinu Hrvatsku. Nemojmo ispustiti tu priliku, to je prilika koja u zadnjih 25 dana u ovu našu županiju donijela veliku količinu novca, preko 200 milijuna kuna. I ja sam imao čast potpisati šest milijuna kuna s kolegom Željkom Glavićem, on je potpisao 36 milijuna kuna. Ovo je Vlada koja voli svoj narod, koja voli Hrvatsku, IMG 5944koja voli Slavoniju i Požegu. Mi znamo upravljati, znamo ulagati, znamo otvarati natječaje. Pokazao sam to i dokazao i prije sedam godina kada sam dobio pravu priliku i postao ravnatelj Doma zdravlja. Ostavio sam posao koji je stalan, išao sam na mandat, ali bio sam društveno odgovoran prema sebi, prema vama i prema mojoj obitelji. U Domu zdravlja zajedno smo vidjeli što treba odraditi i na koji način i danas je vaš i moj Dom zdravlja jedna od najboljih ustanova u Republici Hrvatskoj. Namjeravam isto tako, dokazano uspješno nastaviti upravljati i našim gradom, gradom koji ne smije biti otok. Grad Požega je prvi, prvi među jednakima. Mi moramo biti jedna obitelj – svi gradonačelnici i načelnici, župan, saborski zastupnik, moramo zajedno ići naprijed. Nas nikada nitko nije pobijedio, uvijek smo mi sebe pobjeđivali. HDZ ne može izgubiti od nikoga, osim sam od sebe – to se više nikada ne smije ponoviti! – rekao je Puljašić.

- Rukujući se s vama osjetio sam čvrstinu ruke ljudi koji se ne boje rada. Stoga smo ovdje kako bi zajedno definirali svoje ciljeve i put za budućnost. Jer, 21. svibnja je svečanost demokracije, ali ovaj put i dan kada još jednom odlučujemo za sebe, za svoje obitelji i opstojnost naše, najljepše županije u Hrvatskoj, naših svih pet gradova i svih pet općina. Danas je dan kada polažemo račune. Prije četiri IMG 5972godine tražio sam od vas potporu i dobio sam je, hvala vam što ste mi dali mogućnost da budem vaš čovjek iz naroda, vaš Lojza. U tom razdoblju moji suradnici i ja učinili smo puno toga. Kada sam preuzeo županiju, veliki su problemi bili nama na leđima i gotovo 80 milijuna kuna duga zbog ljudske gluposti, neodgovornosti i rasipanja novaca . Riješili smo to, još uvijek rješavamo, ali ponosan sam jer nisam se bojao uhvatiti se s obvezama. Prošle godine dobili smo bezuvjetan nalaz Revizije kao potvrdu da doista upravljamo odgovorno i na način dobrog gospodara. Danas nismo nikome dužni, a ostvarili smo mnoge rezultate i ove zadnje četiri godine naša županija polako se uzdiže i dolazi na ono mjesto koje joj pripada. Pripremali smo se i krenuli u bitku za gospodarstvo no dvije godine mandata na vlasti je bio SDP stranka koja nije znala otvarati natječaje i uz to nije voljela ovaj prostor, našu Slavoniju i županiju. Kada bi nešto i dogovorili “crveni barun” Ronko išao je kod ministara, svojih stranačkih kolega i kočio. Niti kunu nismo dobili. No, pisali smo projekte, znali smo doći će vrijeme hrvatskih ministara, hrvatske vlade i vrijeme kada će vlada okrenuti lice prema Slavoniji. Danas je to vrijeme. Mi smo spremni, danas imamo gotovo šest milijardi kuna spremnih projekata za sve natječaje i apliciranja. IMG 5940Obnovili smo škole i privukli ukupno 26 milijuna kuna, a samo ova dva tjedna u našu županiju stigli su novi ugovori i nova sredstva gotovo 250 kuna za različite kapitalne projekte. I to je put kojim ćemo i dalje ići, stoga 21, svibnja izađite i dajte svoj glas provjerenoj opciji - rekao je župan Tomašević.

Skupu su se obratili predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, te savjetnici premijera Davor Božinović i Mario Kapulica. Na kraju su predstavljeni svi kandidati s liste za Skupštinu županije i Gradsko vijeće grada Požega.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska