Četvrtak, 18 Svibanj 2017 16:20

Slatki okus čokolade i gorka slika gospodarstva – izbacite uljeza

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NEZAVISNA LISTA “ZA BOLJE SUTRA” PREDSTAVILA SE NA POŽEŠKOM TRGU -

POŽEGA – Nezavisna lista „Za bolje sutra“, koju okuplja umirovljeni brigadir Željko Kalić kandidat za župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu, na štandu ispred Gradskog muzeja Požega, u svoje promidžbene materijale dijelila sugrađanima i čokolade poznate požeške marke “Zvečevo”. Simbolična gesta kojom su Kalić i njegova ekipa željeli upozoriti cijelu javnost, ali i sve koji su se ovih dana uključili u predizborne aktivnosti, kako je čokolada slatka, ali ipak gorak okus ostaje nakon analize požeško-slavonskog gospodarstva.

n34- Ovo nije populizam, jednostavno smo dio troškova naše kampanje odlučili utrošiti u proizvode tvrtke “Zvečevo” kako bi skrenuli pozornost javnosti na važnost te tvrtke u našoj lokalnoj sredini. Stoga, čokolade su ovdje kod nas bile besplatne, a pozivam i druge stranke da se uključe u takve akcije te da ne troše sve novce na plakate i promo materijale. Gospodarski subjekti, veliki ili manjeg obima važni su za našu sredinu, bolje sutra ne može biti ako ostanemo primjerice bez 300 radnih mjesta. To je činjenica i naš današnji apel ovdje je da svi obratimo pozornost što se događa u gospodarstvu. Ako građani prepoznaju sve vrijednosti koje lista “Za bolje sutra” nudi, ako u nedjelju poklone našoj listi i našim ljudima svoje povjerenje, već sutra, slikovito rečeno, krenut ćemo u snažnu akciju osnaživanja gospodarstva – vući ćemo za rukav sve, od ministara, premijera do predsjednice kako bi slatka čokolada iz požeškog kraja doista i ostala slatka a ne da nam ostavlja gorak okus. Jer nužno je raditi na poticanju gospodarstva, stvarati uvjete za razvoj ali istovremeno, kazniti sve one koji dovedu gospodarske tvrtke u “gorka stanja”, - naglasio je Ivan Vlahović, nositelj liste za Gradsko vijeće grada Požege.

Znamo da lokalna samouprava ne zapošljava ali bit je predstavnika stvarati preduvjete, pomoći da se gospodarstvo razvija, potvrdio je razmišljanja svog kolege na listi i Željko Kalić, kandidat za župana Požeško-slavonske županije. - Posao institucija vlasti je da ostvare preduvjete za DSC 8334osiguranje kvalitetnog života, ali n način da ulažu u infrastrukturu odnosno poslovne programe ovog grada i županije. Očekujemo velike probleme i u Orljavi, Slogi, Zvečevu i prva naša zadaća će biti kada preuzmemo vlast, ići u resorna ministarstva tražiti rješenja za opstanak radnih mjesta. To nije ugodna zadaća, ali ne neminovnost. Problem je što smo do sada djelovali kao vatrogasci, kada nešto desi, onda svi trče, a znamo kako se gospodarstvo sustavno uništava. Odjednom, svi su zabrinuti, svi se čude. Postavljam pitanje kako je primjerice Zvečevo došlo u privatno vlasništvo, gdje su sredstva koja su izašla iz firme, kako se dozvolilo da firme više godina propadaju a da nitko ne reagira. Predstavnici lokalne uprave i samouprave moraju pomagati i onima koji su kvalitetni kako bi jednog dana bili još kvalitetniji, a onima koji su u problemu da se izvuku i krenu dalje, - naglasio je Kalić.

Dodaje kako u projektu Slavonija ne nalazi previše razloga za optimizam jer je riječ o velikim sredstvima koja gordo zvuče, ali ne osiguravaju konkretne pomake u gospodarskom smislu. - Gdje će se to ulagati, ako će ulagati u ceste, kanalizacije, dobro i to je civilizacijski zahtjev, ali gdje su tvornice, strateški partneri, to nisam čuo i stoga nema previše razloga za optimizam ako će nam DSC 8636to donijeti samo brze ceste kojima će naši mladi i naša prirodna bogatstva brže odlaziti iz zemlje. Stoga, pozivam birače da 21. svibnja izađu na izbore. Nakon toliko godina jasno im je da su HDZ i SDP doveli ovu zemlju do ruba. Poziv posebno upućujem onoj većini koja na dan izbora ostaje kod kuće- izađite, vaš glas je važan, ne dopustite da stranačke biračke mašine odrađuju posao i za vas i određuju sudbinu vas i vaše djece. Za bolje sutra – sami ne možemo ništa, s vama možemo sve! - poručio je Kalić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska