Subota, 11 Veljača 2017 10:53

Za predsjednicu izabrana Anamarija Blažević iz Pakraca

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE ŽENA HDZ KATARINA ZRINSKI POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Svoju Redovnu i Izbornu skupštinu održala je Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinska“ Požeško-slavonske županije u dvorani stranke, na kojoj su se okupile članice i izaslanice općinskih i gradskih organizacija Zajednice žena. Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Anamarija Blažević iz Pakraca, inače gradonačelnica grada Pakraca i kandidatkinja na slijedećim lokalnim izborima u IMG 8817svibnju za gradonačelnicu. Izbornoj skupštini nazočili su predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Ferdinand Troha, tajnik GO HDZ-a Požega Anto Brkić i predsjednik Drako Puljašić, te članica središnjeg odbora ZŽ Katarina Zrinski Antonija Jozić.

Novoizabrana predsjednica se zahvalila na povjerenju kojem joj je dano da vodi ovu organizaciju žena slijedeće četiri godine, koja nosi ime jedne heroine. – Zadaće i ciljevi zajednice žena HDZ-a su afirmirati ženu ne samo u političkom životu, nego isto tako i u gospodarskom, društvenom životu, ukazati na sve ono što žene danas muči i vidjeti kako napraviti i pokušati napraviti kao bi se žene osjećale ravnopravno u ovom društvu s muškarcima. Naš župan je jako ponosan što u svojoj županiji ima i dvije gradonačelnice, jer je i to dokaz da i žene mogu zauzeti jednu poziciju u političkom životu i raditi za svoje sredine. Svakako planiramo raditi i na humanitarnom radu koji je i do sada zauzimao veliku poziciju u radu Zajednice žena - istakla je novoizabrana predsjednica Anamarija Blažević.

Na skupštini su imenovane i članice Županijskog odbora: Marija Vuković, Davorka Ružička, Marijana Matijević, Dijana Adžijević, Ivana Pejnović, Nikolina Rezo – Lucić, Josipa Šojat, Anamarija Sikirić, Ljerka Marukić, Nikolina Nikolaš, Maja Sontaki i Davorka Rodić,te izabrane izaslanice za sabor Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” koji će e održati 25. veljače u Zagrebu.

Marijana Matijević predsjednica ZŽ za grad Požegu

Prije Županijske skupštine svoje izborne skupštine održale su općinske i gradske organizacije ZŽ Katarina Zrinski. Za predsjednicu požeške ZŽ izabrana je Marijana Matijević, mlada profesorica povijesti koja je ukratko iznijela njihov plan. – Cilj je usavršiti, poraditi i bolje se organizirati na području društvenog i humanističkog rada, da pokažemo da smo jake, da pomognemo našem predsjedniku gradskog odbora i novoizabranoj predsjednici županijske Katarine Zrinske – istakla je Marijana Matijević, kojoj je podršku osobno dao i Darko Puljašić, predsjednik GO HDZ-a grada Požega.

Tekst/foto: Vladimir Protić