Nedjelja, 11 Rujan 2016 11:12

Požeško-slavonska županija ima najslabiji odziv birača u RH

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PRVI IZVANREDNI IZBORI ZA ZASTUPNIKE U SABOR RH -

POŽEGA – Jutros su od 7 sati na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i Požeško-slavonske županije krenulo je glasovanje na prvim Prijevremenim izborima za zastupnike u Sabor RH. Na području naše županije biračima je na raspolaganju 220 biračkih mjesta. Lipik 16, Pakrac 20, Brestovac 18, Požega 48, Velika 16, Jakšić 13, Kaptol 11, Kutjevo 21, Pleternica 36 i Čaglin21. Birališta su otvorena sve do 19 sati.

Na biralištima glasače očekuju prave plahte od glasačkog listića, a konkretno glasače Požeško-slavonske županije koji su sastavni dio 5. Izborne jedinice u kojoj su još Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija očekuje 15 lista koalicija i stranaka. Birači mogu zaokružiti samo jednu listu, mogu na jednoj listi zaokružiti jedno ime kandidata kojemu daju preferencijalni glas, ili samo na jednoj listi zaokružiti preferencijalni glas jednom kandidatu.

Dodano u 12 sati:

Do 11 sati na birališta se odazvalo u prosjeku nešto više od 18,8% birača, u cijeloj Hrvatskoj,  a Požeško-slavonska županija ima najmanji postotak odazvanih birača, tek nešto više od 15%.

Tekst/foto: Vladimir Protić