Petak, 06 Svibanj 2016 12:22

Srednjovjekovna komedija odigrana za studente i djelatnike VUP-a

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ČELNIK POŽEŠKOG SDP MARIJAN CESARIK DAO ODGOVOR GRADONAČELNIKU NEFEROVIĆU ZA PROZIVANJE OKO VELEUČILIŠTA I STUDENTSKOG DOMA -

POŽEGA – Nakon prozivanja da Upravno vijeće Veleučilišta u Požegi ispred SDP-a nije činilo ništa u protekle četiri godine, oglasio se i primarius Marijan Cesarik, predsjednik GO SDP-a Požega, bivši predsjednik Upravnog odbora Veleučilišta. On je sve to nazvao srednjevjekovnom komedijom koja je odigrana za studente i djelatnike Veleučilišta.

- Razvojem našeg Veleučilišta ukazale su se prijeke potrebe za većim brojem kabineta, laboratorija i pomagala. Trebala je nadogradnja VUP-ove zgrade koju je 2004. godine Veleučilištu dao na trajno korištenje upravo grad Požega. Sredstva smo osigurali, no od svega toga nije bilo ništa, upravo zahvaljujući Neferoviću, koji je odbio prije više od godine dana kao predstavnik vlasnika dati suglasnost za dogradnju zgrade Veleučilišta, a za što se posebno odredilo Stručno vijeće VUP-a. I upravo zahvaljujući Neferoviću, nastavnici će se i dalje, po 2-3 nastavnika gurati u jednom kabinetu, a studenti biti bez laboratorija i potrebnih pomagala – kaže Cesarik koji navodi da je grad Virovitica dao suglasnost svom Veleučilištu, pa čak i platio potrebnu dokumentaciju, pa je tamo gradnja već krenula.

- Naš gradonačelnik, tražio je da mu VUP dostavi gotovu dokumentacije, dakle kojih stotinjak tisuća za izradu a onda bi tek on razmislio bi li tu suglasnost dao ili ne, „kao da smo mi veslo sisali“, pa ne znamo te niske prljave strasti i pobude ovdašnjeg HDZ-a – dodaje Cesarik, a za gradnju Studentskog doma poziva se na anketu koju su proveli u lipnju 2015. godine gdje su se anketirani većinom opredijelili za dogradnju učionica i kabineta, a gradnju doma stavili u drugi plan. Smatra da treba napraviti prvo studiju iskoristivosti i isplativosti gradnje takvog studentskog doma.

Cesarik smatra da to nije odjednom empatija Neferovića za studente. - Zinuo je on na ona 26 milijuna kuna koje smo ostavili na računu VUP-a, pa bi sad uvalio neki komad zemlje, a do ramena im zavukao ruku u kesu. Grad Virovitica za Studentski dom donirao je svom Veleučilištu zemljište i platio izradu kompletne projektne dokumentacije uključujući i sve potrebne dozvole. A što se to radi u Požegi? Komedija, dostojna Molierovih „Scapinovih spletki“ a postoji i zajednički interes. Rastepsti ona 26 milijuna kuna i omastiti brkove - zaključuje Cesarik i pita se „Zar nije bilo dovoljno što se rasteplo onih 15 milijuna kuna u Tekiji.

Tekst/foto: Vladimir Protić