Srijeda, 13 Travanj 2016 11:05

Moju punu podršku uživa Ante Šolić za predsjednika

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UOČI IZBORA U HDZ GRADONAČELNIK NEFEROVIĆ IZJAVIO DA NIJE KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA GO HDZ POŽEGA -

POŽEGA – Osobno na ovim unutarstranačkim izborima u HDZ-u nemam se namjeru kandidirati za predsjednika GO Požega, jer smatram da obveze koje ta funkcija u sebi nosi u unutarstranačkoj organizaciji, gdje ima brojno članstvo, brojne temeljne ogranke, u vremenima kada obnašam dužnost gradonačelnika, u godini kada grad Požega ima brojne projekte i provodi ih, jednostavno fizički je ogroman angažman i ne bih se mogao posvetiti tom poslu. Stoga dajem punu podršku dosadašnjem predsjedniku Anti Šoliću. Vremena od 2009. godine kada je HDZ bio u oporbi bila su vrlo teška, svi mi zajedno s predsjednicima TO i članstvom mukotrpno smo radili četiri godine da bi prije tri godine dobili priliku da vodimo ovaj grad. Od te 2013. u HDZ-u je lakše funkcionirati, no moramo se osvrnuti unazad kad smo bili u oporbi. Vrijeme je demokracije i mogućnost je da se svatko od članstva javi za pojedinu stranačku funkciju, no treba sve dobro valorizirati što je u stranci napravljeno u tom prošlom periodu. Pojedinci koji si dopuštaju taj avanturizam i ušli u kandidaturu moraju biti svjesni što su doprinijeli u tom periodu, na koji su način djelovali politički u toj sredini. Smatram da je dosadašnji način rada pokazao uspjehe i na tom putu treba ostati – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, član GO HDZ-a grada Požega, koji je time izašao u javnost i zaustavio razne špekulacije koje su se posljednjih dana pojavile u javnosti, o kandidaturama nekih osoba, pa i njega samoga za mjesto predsjednika.

Ante Šolić odradio je dva vrlo uspješna mandata u HDZ-u grada Požega, došao je kada je HDZ bio gotovo na koljenima i kada je imao najveće osipanje članstva. Ono što je tada i narednih godina obećavao, da će pojačati članstvo i vratiti HDZ kao najbrojniju stranku, već na prvim izborima je dokazao, no tada još nisu uspjeli. Nastavio je raditi dalje i pojačavati HDZ u svim naseljima i Temeljnim ograncima, a rezultati su, dobiveni izbori za grad Požegu i požeškog gradonačelnika nakon više od 10 godina dominacije SDP-a.

- Ne samo što je na toj funkciji dva mandata, nego je bitan ovaj rezultat. Činjenica je da se HDZ pod vodstvom Ante Šolića digla na jednu razinu i da smo kao stranka dobili jako puno, dobili mogućnost da vodimo ovaj grad. Pojedinci koji misle voditi politiku stranke u jednom uskom okviru i živjeti od jednodnevnih prima, mislim da to nije dobro, ni za stranku, ali niti za razvoj ovog grada – kaže Neferović, koji smatra da je Šolić to sve dobro ustrojio i dobro vodio, a vidljiv je i rezultat. - Mi tom čovjeku moramo odati priznanje, a ako se netko želi kandidirati, ja mislim da treba održati razgovor i sa gradonačelnikom Požege i iznijeti svoj plan i program kako misli voditi HDZ u gradu Požegi. Mislim da sve ove špekulacije nisu dobre za grad Požegu. Neznam kako će izaslanici glasati, no ispred grada Požege Šolić ima moju punu podršku.

Tekst/foto: Vladimir Protić