Ponedjeljak, 11 Travanj 2016 15:27

Imenovano novo Upravno vijeće Veleučilišta u Požegi bez požeških imena

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SREDIŠNJA VLAST PONOVNO ZAOBIŠLA KADROVE IZ POŽEGE -

POŽEGA – Da je i Veleučilište u Požegi dobilo novo Upravno vijeće saznali smo slučajno, kada se raspravljalo o dosadašnjim članovima, koji su razriješeni, a bili su svi iz Požege. Novi članovi Upravnog vijeća su sve redom članovi izvan Požege, iz Osijeka prof. dr. sc Drago Šubarić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i prof. dr. sc. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta, te doc. dr. sc. Željko Karas s Policijske akademije iz Zagreba. Sve su to redom respektabilni stručnjaci i profesori, no nitko od njih nije s područja Požeštine i iz redova naših kadrova. Tim imenovanjem središnja vlast poručuje da u Požegi i cijeloj Požeštini očito nema kadrova koji bi mogli upravljati jednim Veleučilištem.

Iako ne zamjera što su smijenjeni dosadašnji članovi koji su bili izabrani s prošlom državnom vlašću, Zdravka Ronka koji je komentirao ovaj izbor svakako čudi što nema nikoga iz Požege iz redova Domoljubne koalicije. Kako je dosadašnje Upravno vijeće predalo Veleučilište bez ikakvog duga, s ostatkom od preko 27 milijuna kuna na računima, Ronko ovo novo imenovanje vidi u svjetlu borbe za plijen u kešu.

Nitko iz Domoljubne koalicije još nije komentirao ova imenovanja, jer činjenica da će našim Veleučilištem upravljati ljudi sa strane ne ostavlja puno riječi za izreći. Jedna od razmišljanja svakako idu i u cilju da će taj upravljački kadar vući da se požeško Veleučilište pripoji nekome iz sveučilišnih sredina, a kako nam je već i do sada sve otišlo u Brod, špekulira se i s tim rješenjem, jer Brod je prošle godine neposredno pred izbore dobio Sveučilište. Sad mu samo trebaju još fakulteti pa da bude pravo sveučilište.

Tekst/foto: Vladimir Protić