Utorak, 08 Ožujak 2016 13:08

Svim ženama po jedna cvjetna presadnica

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

FORUM ŽENA SDP DARIVAO ŽENE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA -

POŽEGA – Forum žena SDP-a Požeško-slavonske županije i grada Požega u povodu obilježavanja Međunarodnog Dana žena u pješačkoj zoni grada Požega darivali su žene cvijetom. Uz predsjednicu Foruma Mihajlu Pavković cvjetne trajnice uručivali su predsjednik ŽO SDP-a Zdravko Ronko i predsjednik GO SDP-a Marijan Cesarik.

- Na ovaj dan podsjećamo da se i dalje moramo boriti za ravnopravnost žena i muškaraca u svim segmentima života, da stečena prava trebamo očuvati i unaprijediti. Međunarodni dan žena ove je godine globalno posvećen ostvarivanju pariteta u društvenom životu a 50:50 je i naš zahtjev. Žene moraju ravnopravno s muškarcima sudjelovati u donošenju političkih i ekonomskih odluka – istakla je Mihajla Pavković.

- Sjećamo se danas puta koji su žene prošle od kada su digle svoj glas ali i puta koji još moraju prijeći. Pozivam sve da se zalažemo za ravnopravnost i protiv diskriminacije. osobno sam se uvijek zalagao za ravnopravnost žena i tome sam svjedočio i u gradskoj upravi, gradskom vijeću, županijskoj Skupštini i to ću raditi i dalje – rekao je Zdravko Ronko.

Tekst/foto: Vladimir Protić