Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 11:54

Kutjevčani će gradonačelnika dobiti u drugom krugu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

NITKO NIJE DOBIO PREVLAST - U GRADSKOM VIJEĆU GRADA KUTJEVA SJEDIT ĆE VIJEĆNICI ŠEST LISTA  -

KUTJEVO – Završili su prijevremeni izbori u gradu Kutjevu za lokalnu vlast, a da ponovno nitko nije dobio prevlast u Gradskom vijeću, a gradonačelnika će Kutjevčani dobiti tek u drugom krugu. Tako je odlučilo 3.266 birača, tj. njih 59,45% koji su izašli na izbore. Ostali su svojim ostankom kod kuće dali do znanja da ih ne zanima tko će voditi grad Kutjevo.
Kutjevčani će budućeg gradonačelnika dobiti između dva imena Ivice Nikolića, lista koalicije SDP-HSU koji je dobio 1.185 glasova ili 36,28% i Josipa Budimira ispred liste HDZ-a koji je dobio 804 glasa ili 24,62%. Samo pedesetak glasova manje dobila je kandidatkinja HDSSB-a Josipa Miličević, što joj nije bilo dovoljno da ide u drugi krug, a ostali kandidati, Andrija Mitrović (HSS) sa 227 glasova, nezavisna Željka Antunović sa 175 glasova i Hrvoje Prevolšek iz HNS-a s 72 glasa nisu ni bili konkurenti nam ovim izborima.
Za 14 dana u drugom krugu izbora kutjevčani će odlučiti između Ivice Nikolića i Josipa Budimira, a u ovih dva tjedna kampanje kandidatima ostaje da uvjere svoje sugrađane zašto da svoj glas dadu baš njima, a još teži posao da gotovo 40% svojih sugrađana uvjere da izađu na izbore.
Ivica Nikolić i zamjenik Dean pavić SDP - Potvrdilo se ono što smo planirali, moj ulazak u drugi krug i najviše vijećnika u GV. HDZ je sada dobio više vijećnika što je i dobro jer su njihovi vijećnici i prije bili za suradnju. Zadovoljan sam brojem glasača, a dobili smo i nešto veći broj glasova za vijeće i time što su ljudi prepoznali naš program i dali nam povjerenje – istakao je Ivica Nikolić, gradonačelnik u prošlom mandatu kojemu vijećnici nisu prihvatili predloženi proračun za 2014. godinu, što je dovelo do prijevremenih izbora. U svojoj kampanji neće ništa mijenjati i očekuje pobjedu. Telefonski je čestitao kandidatu HDZ-a na ulasku u drugi krug izbora.
Svakako najveće iznenađenje ovih prijevremenih izbora je i mladi kandidat kojega je istakao HDZ. Josip Budimir HDZ-ov kandidat treci s desna- Očekivao sam ulazak u drugu krug i raduju me ostvareni rezultati. Oni su odraz povjerenja građana u ono što smo im iskreno predstavljali proteklih dana. Nastavljamo borbu za pokretanje Kutjeva i stavljanje na ono mjesto koje mu pripada, kao srce zlatne doline. Svi se moramo uključiti u političke procese koji se dešavaju u našem gradu. Kampanja je bila odlična, a nastavit ćemo je u istom tonu, čista, poštena i transparentna kampanja i vjerujem u uspjeh. Josip Budimir će biti gradonačelnik grada Kutjeva za 14 dana – rekao je mladi, 26-godišnji prvak HDZ-a u Kutjevu, Josip Budimir, igrač prve postave NK Kutjevo, zahvaljujući se svim biračima koji su mu dali povjerenje i medijima na korektnom praćenju kampanje.
Gradsko vijeće opet šaroliko
Kod izbora vijećnika za Gradsko vijeće kutjevčani su opet bili nejedinstveni, pa su svoje glasove raspršili na svih osam lista koje su im ponudile svoje kandidate. Najviše glasova 1.019 dobila je lista SDP-HSU i time participirala 5 vijećnika, lista HDZ-a dobila je 780 glasova i 4 vijećnika, lista HDSSB 66 glasova i 3 vijećnika, dok su ostale liste participirale po 1 vijećnika, HSS sa 233 glasa, HSP sa 183 glasa i lista Željke Antunović s 176 glasova. Liste HNS-a koja je dobila 81 glas i lista A-HSS koja je dobila 58 glasova nisu ostvarile vijećničke mandate.
Lista SDP-a je ostvarila rezultat jednak prošlogodišnjem, a najviše je od ovih izbora dobila stranka HDZ, koja je udvostručila broj mandata i koja će sada biti nositelj slaganja poslijeizborne koalicije za vlast u gradu Kutjevu.