Petak, 01 Rujan 2017 09:19

Pobjednik Malog super glasa Benjamin Poletto a Velikog super glasa Staša Kukić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

5. DAN SEDMODNEVNOG AUREA FESTA POŽEGA 2017. -

POŽEGA - Tri dana su na maloj pozornici na Trgu sv. Terezije trajale polufinalne kvalifikacije malih pjevača, Mali super glas za učenike od 1. do 4. razreda, te Velikog super glasa za učenike od 5. do 6. razreda. Još proljetos su trajale kvalifikacije i audicije po svim osnovnim školama, gdje smo dobili najbolje za Mali i Veliki super glas.

Njih 13 se plasiralo u finale, koje se održalo na velikoj festivalskoj pozornici na Trgu sv. Trojstva. Nastupili su na Malom glasu Lana Bobek, iz OŠ Mladost Jakšić s pjesmom Magazina - Ti si želja mog života, Viktoria Barić, iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, s pjesmom Smokvica od Tajči, Lucija Sajfert, iz OŠ Dobriša Cesarić Požega, s pjesmom Danijele Martinović - Neka mi ne svane, Leona Zorić, iz OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo s pjesmom od Tajči, Dvije zvjezdice, Benjamin Poletto iz OŠ Dragutina Lermana Brestovac s pjesmom Sve ću prodat od Najboljih hrvatskih tamburaša, i Natea Perinović, iz OŠ Braće Radića Pakrac s pjesmom od Magazina - Kad bi bio blizu. Na Velikom glasu nastupili su Korina Kitanović iz OŠ Julija Kempfa Požega s pjesmom Conchite Wurst - Rise Like A Phoenix, Staša Kukić OŠ Lipik s pjesmom od ABBA - The winner takes it all, Luka Žiberna iz OŠ Mladost Jakšić s pjesmom Bring him home, Katarina Ivanika iz OŠ Dobriše Cesarića Požega s pjesmom Alkatraz od Severine, Doris Dragičević iz OŠ Stjepan Radić Čaglin s pjesmom Lucy Hale - Lie A Little Better, Veronika Kvaternik iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica s pjesmom od Adeele - Someon like You, i Ilijana Čolić iz OŠ Vladimir Nazor Trenkovo s pjesmom Ginem od Magazina. Svi su odlično otpjevali svoje pjesme, tako da je jako dugo trajalo dok se žiri odlučio tko su pobjednici. Svi izvođači su zajednički otpjevali nekoliko pjesama dok su se zbrojili glasovi, no na kraju dobili smo pobjednike.

Kod Malog super glasa poklone sponzora, medalje i priznanja dobili su za treće mjesto Natea Perinović, drugo mjesto Lana Bobek, a prvo mjesto Benjamin Poletto, a kod Velikog super glasa treće mjesto Korina Kitanović, drugo mjesto Luka Žiberna, a prvo mjesto Staša Kukić. 

Koncert za najmlađe Mie Dimšić
Uslijedio je koncert, u posljednje vrijeme vrlo popularne Mie Dimšić, koju su posebno dočekali oni najmlađi fanovi koji su znali sve njene pjesme napamet. Svi su s njom pjevali „Život nije siv“, zatim Sunce, oblak, vjetar. Osim svojih hitova i uspješnica u nastavku koncerta Mia je izvodila poznate skladbe i hitove. Uz prateći band Mia je svirala uz sve pjesme na gitari.

Tekst/foto: Vladimir Protić