Utorak, 26 Travanj 2016 15:22

„Nije tajna – lektira je sjajna“

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ODRŽAN ŽUPANIJSKI KVIZ IZ LEKTIRE ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA -

POŽEGA - Županijsko vijeće školskih knjižničara Požeško-slavonske županije u suradnji sa OŠ Dragutina Lermana, Brestovac organiziralo je kviz iz lektire „Nije tajna - lektira je sjajna“.

- Sudionici kviza su učenici trećih i petih razreda iz 13 osnovnih škola naše županije. Ove godine raspolažemo brojem od 75 učenika i 18 mentora. Cijela je priča zamišljena radi poticanja i promocije čitanja među mladima – kaže Ivana Rakonić Leskovar, mag. bibl. i prof., stručna suradnica-mentorica i voditeljica ŽSV-a stručnih suradnika školskih knjižničara Požeško-slavonske županije.

Pitanja za učenike 3. razreda sročena su iz djela: Jurnjava na motoru (Slavko Kolar), Čarobljak iz Oza (L. F. Baum) i bonus knjiga: Nemam vremena (Sanja Pilić). Za 5. razred iz djela: Trojica u Trnju (Pavao Pavličić), Mrvice iz dnevnog boravka (Sanja Pilić) i bonus knjiga: Zaljubljen do ušiju (Miro Gavran).

Nakon pisanja testa dobili smo i pobjednike kviza. 3. razred: 1. mjesto: OŠ Antuna Kanižlića, Požega (PŠ Vidovci) i učenici Patricija Starčević, Petar Starčević i Tvrtko Janković, 2. mjesto: OŠ Julija Kempfa, Požega i učenici Aneta Jurilj, Klara Safundžić i Marija Vidović, a 3. mjesto: OŠ „Dobriša Cesarić“, Požega i učenici Filip Čutura, Emina Gitt i Gabriel Šunjo.

5. razred: 1. mjesto: OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo i učenici Ena Jugović, Anđela Marković i Lana Valentić, 2. mjesto: OŠ Julija Kempfa, Požega i učenici Jurica Mandić, Luka Miloš i Niko Pisker, a 3. mjesto: OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Velika i učenici Ana Lovrenović, Ana Zeba i Luka Adžić. Najbolji su nagrađeni nagradama i priznanjima.

Tekst/foto: Vladimir Protić