Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 12:38

Sudjelovalo 140 malih glumaca iz 11 škola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

2. DRAMSKI SUSRETI ŠKOLSKIH KAZALIŠNIH SKUPINA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - “KAZLADO” -

POŽEGA - Proteklog tjedna održali su se drugi po redu Dramski susreti školskih kazališnih skupina Požeško-slavonske županije - “KaZlaDo”. Ovogodišnji KaZlaDo okupio je 11 škola s gotovo 140 sudionika, a veliko zadovoljstvo i entuzijazam koji su pokazali mladi glumci i njihovi voditelji, oduševio je stručno povjerenstvo u kojem su ove godine bili glumac Zijad Gračić, redatelj Tomislav Pavković, glumica Marijana Matković i profesorica s umjetničke akademije u Osijeku Tamara Kučinović.

U kategoriji za najbolji scenski nastup priznanje je dobila predstava “Lisica i roda” OŠ Stjepana Radića iz Čaglina, te Gimnazija Požega za predstavu “Moj svijet”. Najbolji solo nastup među glumački nadarenim osnovnoškolcima imao je Luka Capan iz OŠ Stjepana Radića iz Čaglina koji je dobio priznanje za ulogu Poštara, dok je Anabela Kika Sulić iz Obrtničke škole dobila priznanje za svoju izvedbu Antigone.

- Vrlo smo zadovoljni sa razinom izvedbi, a količina entuzijazma što sa strane učenika što sa strane pedagoga bila je na jednoj fascinantnoj razini. Odgovorili smo na brojna pitanja i toliko su bili svi zainteresirani da su i nas dodatno potaknuli da se još više i angažiranije posvetimo njima i u off programu festivala. Ono što je jako lijepo u cijeloj priči jest da se stvara jedna kazališna kultura koja će rezultirati odgajanjem nove kazališne publike. I u tom smislu su sve naše rečenice, svi naši savjeti osvještavanje pojedinih problema, ne grešaka jer ovo je amaterizam nije cilj postići profesionalizam već da u svom amaterskom bavljenju odu slijedeći put još jedan korak naprijed - rekao je predstavnik povjerenstva Tomislav Pavković.

Prigodnim riječima i uručenju zahvalnica i priznanja, festival je zatvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je sudionicima poželio još puno sati rada, vježbanja i uživanja u prekrasnoj kazališnoj umjetnosti.

Tekst/foto: Vanja Protić