Nedjelja, 04 Svibanj 2014 19:28

Uskrs uz tamburu Kutjevo 2014.

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

HUMANITARNI KONCERT U KUTJEVAČKOJ MULTIMEDIJALNOJ DVORANI -

KUTJEVO – Prošle godine je pokrenuta ideja za novom manifestacijom radi očuvanja tradicijskih i kulturnih vrijednosti Kutjevačkog kraja. U ideji se pokazalo da se osim tipične manifestacije može nekome i pomoći. Svi zajedno pokazali su veliko srce i pomogli kutjevačkim sugrađankama u potrebi, gdje se dobrovoljnim prilozima prikupljao novac za potrebe njihovog liječenja. Ove godine ta priča je nastavljena a novac se prikupljao zaIMG 4905 sugrađanku koja nema osnovne uvjete za život. Humanitarni koncert organizirala je Turistička zajednica grada Kutjeva.
Na pozornici pred gotovo punim gledalištem kutjevačke multimedijalne dvorane tako su nastupili Kutjevački tamburaški orkestar učenika osnovne škole, Kutjevački grozdići, dječji pjevački zbor, TS Tremolo iz Nove Gradiške, koji su popratili i solistički nastup Ane Baketarić, TS Veličke legende, TS Kćeri ravnice iz Pleternice, TS Žute dunje iz Cernika koji su popratili i solistički nastup Marka Kraljevića, te na kraju popularne tamburašice Garavuše.
Uz prodane ulaznice, dobrovoljne priloge, prodaju vina koje su nesebično donirali kutjevački vinari, sredstva će uvećati i Caritas Požeške biskupije, te će na taj način biti omogućena nabavka nužnih stvari i namještaja za jednu sugrađanku iz kutjevačkog naselja.