Četvrtak, 31 Listopad 2013 09:33

12. Susrete glazbenih sekcija i pjevačkih zborova umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRALA -

POŽEGA – Jedna od zapaženijih aktivnosti Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije je njegovanje glazbe i pjesme među umirovljenicima, a tome u prilog govori i 12. Susret glazbenih sekcija i pjevačkih zborova s područja IMG 1916županije na kojemu se u Dvorani Sara babin vir okupilo oko 500 učesnika. – Ovo je jedna prekrasna slika, ovako veliki broj je upravo dokaz da se može organizirati velika manifestacija i sa malo novaca. Ne možemo više govoriti da se ništa više ne može organizirati jer nema novca – istakla je Ankica Glivetić, članica predsjedništva Matice umirovljenika Hrvatske. Sudionike glazbenih susreta pozdravio je ispred pokrovitelja požeški IMG 1911gradonačelnik Vedran Neferović koji je čestitao svim sudionicima na energiji i upornosti, ali i ljubavi za pjesmu koja ih vodi da i u nedjeljno jutro mogu pjevati. Susrete je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je istakao da unatoč poteškoćama nesmijemo dozvoliti da prestane tradicija, a posebno kada su u pitanju umirovljenici koji su svojim radom izgradili ovu državu. – Mi samo zajedništvom i velikim radom moramo zajedno s braniteljima koji su ovu državu obranili sada nastaviti s njenom izgradnjom, a posebno mi u Požeško-slavonskoj županiji podići ovu županiju na mjesto koje ona zaslužuje – rekao je župan Tomašević.

Na ovogodišnjim susretima sudjelovale su glazbene skupine i mješoviti pjevački zborovi iz osam općina i gradova, pa su se tako svojim programom na pozornici predstavili MU općine Jakšić, MU mjesta Vetovo i skupina Vetovačka grana, MU općine Kaptol i skupina Vranovac, MU grada Požega i skupina Veseli umirovljenici, MU grada Pleternica i skupina Vječita mladost i stari tamburaši, MU općine Velika i skupina Ledena berba, MU općine Brestovac iIMG 1918 skupina Orljava i MU gradova Pakrac i Lipik.

 - Ovo je duga tradicija i zadovoljan sam kada su na naš upit pristali biti pokrovitelji i grad Požega i županija, te nam dali punu podršku u ovoj organizaciji. za nas umirovljenike ovo puno znači, jedno lijepo okupljanje, druženje u ovoj sve većoj otuđenosti, a potičući pjesmu – dodao je Zvonko Čorak, predsjednik županijske matice. Nakon smotre umirovljenici su nastavili sa druženjem i plesom.