Nedjelja, 03 Ožujak 2024 08:04

Kroz cijeli ožujak najavljeni 3. Dani požeškog kazališta - jer ožujak je kazališni slavljenički mjesec

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Tiskovnom konferencijom u Gradskom kazalištu Požega najavljeni su 3. Dani požeškog kazališta koji se održavaju kroz cijeli mjesec ožujak - jer ožujak je kazališni slavljenički mjesec. Na tiskovnoj su Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega i Maja Petrović, pročelnica za društvene djelatnosti grada Požega najavile bogati program sa desetak predstava koje će moći vidjeti požeška publika na daskama matičnog kazališta, te pet gostovanja koja će požeško kazalište odraditi u Županji, Novoj Gradišci, Kutjevu, Daruvaru i Lutkarskom proljeću u Vukovaru.

Zašto je ožujak kazališni slavljenički mjesec - zato što se u ožujku obilježavaju čak četiri važna dana za kazališta: 10. ožujka - rođendan Gradskog kazališta Požega, 20. ožujka  - 20. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, 21. ožujka - Svjetski dan lutkarstva i 27. ožujka - Svjetski dan kazališta.

Ravnateljica Valentina Neferović pojasnila je zašto je ožujak kazališni i slavljenički mjesec? – Jer u njemu obilježavamo uz naš rođendani tri posebne obljetnice svih kazališta u u Svijetu. Kako su svi ti datumi u ožujku, nama je bila ideja obilježiti ih vlastitim premijerama, vlastitom produkcijom i programom. Tu smo nekako naglasak više dali na našem dramskom studiju, na našim profesionalnim predstavama, radionicama – svemu što može obogatiti te dane. Mi u Danima požeškog kazališta nastavljamo i sa svojim redovnim programom Treća je dječja. U ovom mjesecu nam dolazi poznati mađioničar Luka Vidović, koji će izvesti svoju mađioničarsku predstavu U čemu je trik?“. Mislim da će to biti jako interesantno djeci, a vjerojatno i roditeljima. Sigurna sam da će dvorana za taj događaj biti popunjena do zadnjeg mjesta - istkla je ravnateljica Neferović i najavila naslove predstava: - Premijera – Draga buduća ja – Mala škola kazališta, 13. ožujka u 18 sati. Treća je djećja – U čemu je trik? – Mala škola kazališta, 16. ožujka u 11 sati. Premijera – Put oko svijeta – Mala škola kazališta, 20. ožujka u 18 sati. Premijera – Tajna škola za tajne agente – Mala škola kazališta, 21. ožujka u 18 sati.

 - Kruna svega je premijera predstave koju postavljamo u suradnji s Teatrom Exit iz Zagreba, prema tekstu Williama Shakespearea "Sanj ivanjske noći". Pretpremijera je 26. ožujka, a premijera je 27. ožujka. Ono što je za nas ovdje u Kazalištu važno je da svi programi budu puni, da publika dolazi, da je to program za djecu, mlade i za odrasle. Sve to skupa je nekakva zaokružena priča. Osim programa koji se događa u našem kazalištu, mi smo i na gostovanjima - zaključila je Neferović i pozvala sve ljubitelje kazališnih dasaka da dođu u požeško kazalište. Informacije i rezervacije od 1. ožujka na broj 099/273-1616 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave, a novimna je da se ulaznice za kazalište od sada mogu kupiti i on line putem sustava Entrio.hr

 - Ponosni smo na uspjehe i drago nam je taj kontinuirani i kvalitetan rad prepoznat dalje od našeg grada Požege. Započinju nam 3. Dani požeškog kazališta, ovim putem bih pozvala sve sugrađane da podrže ovaj program. Posebno mi je drago što ima puno sadržaja za naše najmlađe, ali isto tako i za ostale dobne skupine. Podržite program i uživajte u Danima požeškog kazališta - istakla je pročelnica Maja Petrović.