Petak, 09 Lipanj 2023 18:28

Po drugi puta održava se Kulturno ljeto u Kutjevu s nizom priredbi i koncerata

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

KUTJEVO -  U gradu Kutjevo po drugi puta održava se Kulturno ljeto u Kutjevu, cijeli niz priredbi i koncerata a s udrugama, poduzetnicima i institucijama Grada Kutjeva. Bit će organizirao još jedno veselo ljeto puno sadržaja za sve dobne skupine. Zabave, obilježavanja važnih datuma, edukacije, radionice, druženja u prirodi, koncerti, predstave, duhovni vikend i brojne druge aktivnosti, a sve to najavili su na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Josip Budimir i Matea Bilić, viši stručni suradnik za informiranje, protokol i marketing Grada Kutjeva.

Gradonačelnik Budimir o svemu je rekao: - Kulturno ljeto u Kutjevu je jedna platforma koju smo pokrenuli prošle godine, a u kojoj smo nastojali sve one aktivnosti koje se događaju u režiji naših udruga, institucija ili direktno s razine Grada od lipnja do rujna, da objedinimo kroz jednu manifestaciju.  Matea će predstaviti više o programu, ona ga je kreirala zajedno s našim udrugama i društvima, uvjeren sam da će svi oni koji požele doći u Kutjevo tijekom ljetnog perioda, zaista imati kvalitetnog sadržaja – za svakoga po nešto. Sretan sam i ponosan što smo pokrenuli ovu manifestaciju, kad pogledam program i koliko tog se događa tijekom ljeta na području Kutjeva, pregršt je događanja, a zna se uvijek govoriti da kod nas nema ništa. Ono što možemo zaključiti i potvrditi je da se u Požeško-slavonskoj županiji i gradu Kutjevu zaista tijekom godine događa jedan veliki broj aktivnosti. Uvjeren sam da oni ljudi koji se žele dobro provesti i koji žele nešto vidjeti, bilo kulturno, sportsko ili društveno-zabavnog sadržaja, imaju gdje otići.

Malo pobliže Kulturno ljeto je najavila Matea Bilić: - Ovogodišnje Kulturno ljeto u Kutjevu probali smo učiniti još sadržajnijim i kvalitetnijim od prošlogodišnjeg. Skupili smo veliki broj događaja, imamo sporta, kulture, programa za djecu, a organiziramo i duhovni vikend. Posebno je izdvojila Vetovačko ljeto i koncert Željka Samardžića u organizaciji Nogometnog kluba Graševina Vetovo. Čekaju nas Bekteške ljetne noći, Ribarska večer u Vetovu, slikanje uz vino u prirodi, piknik pod zvijezdama na Vili Vinkomir, godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra, Zeleni turnir u Kutjevu i Neon party u Vetovu.

f891de91 54ec 48e1 b47b 552663191b75 1024x683