Utorak, 31 Ožujak 2020 09:55

Gradski muzej Požega slijedi trendove modernih muzeja - prošetajte virtualnim izložbama

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Zbog novonastale situacije i zabrane posjećivanja izložbi Gradski muzej Požega je odlučio da svim zainteresiranima ipak omogući da pogledaju naše dvije aktualne izložbe: „Braća po oružju – elite željeznog doba“ Arheološkog muzeja iz Zagreba

(https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=RXztRkSK2j8&feature=emb_logo)te kolektivnu izložbu slika 5. likovne kolonije „Vila Velebita“ u Požegi 2019. godine (https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eWaQSgHCQGw&feature=emb_logo)

Podsjećamo da izložba „Braća po oružju“ govori i o povijesti našeg kraja, odnosno o nalazima s arheološkog lokaliteta iz starijeg željeznog doba iznad Kaptola, jednog od najznačajnijih staroželjeznih središta Europe te o nalazima s Kapiteljske njive kraj Novog mesta u Sloveniji.

Isto tako obavještavamo ovim putem i sve ljubitelje naše lokalne povijesti kao i nastavnike povijesti da gotovo svakodnevno na facebook stranici našeg Muzeja mogu pratiti povijesne događaje koji su se dogodili na određeni dan u prošlosti.

Iskoristimo ove vrijeme zabrane socijalnih kontakata da se upoznamo s bogatom poviješću i kulturom naše Zlatne doline, prenosimo to našim mlađim generacijama, dijelimo to putem društvenih mreža te na taj način budimo aktivni sudionici kulture baštine našeg grada i cijele Požeštine.