Utorak, 03 Ožujak 2020 10:01

Punu koncertnu dvoranu oduševio Koncert profesora glazbe

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POČELO OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE I 50 GODINA DJELOVANJA GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA -

POŽEGA - Započeli su Dani Glazbene škole Požega i obilježavanje visoke obljetnice, 50 godina postojanja i sve uspješnijeg rada Glazbene škole u Požegi. Prve večeri održan je koncert koji su na veliko zadovoljstvo i podršku pljeskom izveli profesori glazbe. Velika Koncertna dvorana je uz besplatan ulaz bila potpuno popunjena, tako da su stvoreni svi uvjeti za vrhunsko izvođenje i uživanje u glazbi.

Na početku je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević, pozdravio sve prisutne, najavio Dane Glazbene škole i obilježavanje njihove 50. godišnjice, a sve posjetitelje pozvao da uživaju pet koncerata koji će se izvesti ovaj tjedan. Osim matične škole svoje koncerte izvest će i Područna odjeljenja škole iz Kutjeva i Pleternice. Sve će završiti Svečanim završnim koncertom uz Tamburašku filharmoniju i brojne soliste u petak 6. ožujka u 19,30 sati.

Na programu je bilo izvedeno 16 glazbenih točaka na brojnim instrumentima, a posjetiteljima su pokazali da se skladba može izvesti bez instrumenata, samo uz četiri para kuhača i po koji lončić uz pizzu. Naravno pizza nije bila za sviranje, nego nakon koncerta sa kuhačama za neobveznu okrjepu kao najdraža delicija mladih.

Svu svoju raskoš zvuka i mogućnosti pokazao je i novi koncertni klavir, uz čiju su pratnju skladbe izvodili brojni solisti, profesori na pojedinim instrumentima. Tako smo čuli bisernicu, brač, čelo, berdu, violončelo, harmonike, gitaru, saksofon, flautu, trubu, udaraljke. Ženski vokalni ansambl uz pratnju klavira izveo je i We are the World. Posebno je posjetitelje oduševila četveroručna izvedba na klaviru skladbe Karneval životinja. Koncert je završio izvođenjem skladbe u izvođenju orkestra uz sopranisticu "Šetamo kroz grad".