Petak, 08 Ožujak 2019 20:08

Novi foto natječaj Gradske knjižnice i čitaonice Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica Požega i ove godine organizira foto natječaj i izložbu fotografija. Radi se o projektu "Knjiga svaki dan", a foto natječaj je uvijek temom vezan uz knjigu i čitanje.

Naziv ovogodišnje foto natječaja je  "Ilustriraj fotografijom", a svake godine izložba putuje i gostuje u knjižnicama na području Hrvatske. Projekt traje od 2014. godine, a podupire ga Ministarstvo kulture.

Fotografije trebaju prikazivati motiv iz književnog djela, lik iz književnog djela ili osobnu impresiju književnim djelom. Autori fotografije sami biraju književno djelo koje će ilustrirati fotografijom, bez obzira o kojoj se vrsti književnog djela radi. Autori fotografije u prijavi trebaju napisati o kojem se književnom djelu radi i kratko opisati fotografiju.

Cilj projekta je popularizacija knjige i čitanja. Poticanje razmišljanja o književnom djelu i kreativne interpretacije književnog djela. Poticanje kreativnog izražavanja kroz fotografiju.

Rok za prijavu je 01. ožujka 2019. do 10. travnja 2019. u 14:00 sati.
Prosudbeno povjerenstvo će odabrati najuspješnije fotografije za izložbu i odrediti tri najuspješnija autora.

Izložba fotografija "Knjiga svaki dan 2019." bit će otvorena 23. travnja 2019. u okviru programa Noć knjige. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje, a nagrađenim autorima i nagrade.

Sve informacije možete pronaći na: http://www.gkpz.hr/foto-natjecaj/