Četvrtak, 10 Siječanj 2019 11:49

Poklonili se pjesniku Dobriši Cesariću obilježivši njegov 117. rođendan

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

14. GODINU ZA REDOM UČENICI I UČITELJI OŠ DOBRIŠE CESARIĆA POLAŽU VIJENAC NA NJEGOVU RODNU KUĆU -

POŽEGA - Povodom obilježavanja 10. siječnja, dana rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića, ove godine 117. godina, podno spomen ploče na njegovoj rodnoj kući učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića iz Požege poklonili su se pjesniku. Održali su kratki umjetnički program s pjesmama i glazbenim točkama, a na spomen ploču na rodnoj kući pjesnika, učenici su postavili vijenac.

 - Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i svake godine, već 14. godinu za redom provodimo školski projekt „Cesarić u Cesariću“. Čitajući Cesarićevu poeziju nameću nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, svjetlosti, ljubavi, do u nekoliko posljednjih godina povezivanja glazbene i likovne umjetnosti. Ovogodišnja tema Cesarićevih dana je „Ples i poezija“. Od danas pa sve do 31. siječnja kada je završna prezentacija projekta „Cesarić u Cesariću“ slijedit će niz kreativnih radionica, predavanja i susreta s književnicima. Završna prezentacija održat će se u Gradskom kazalištu Požega od 18 sati. Pozivam sve da nam se pridruže na našim aktivnostima i završnu priredbu - istakla je ravnateljica Zvjezdana Krip.

Učenike je pozdravio i gradonačelnik Darko Puljašić zaželjevši im što bolje i uspješnije njihove Cesarićeve dane. Grad ne čine samo ulice, trgovi, neboderi, nego grad čine njegovi stanovnici. Ovdje su to ovi mladi učenici i mi nešto malo stariji. Ovaj grad čine i dragi ljudi kao što je bio Dobriša Cesarić koji nas je uistinu obilježio i zadužio, ali i uputio kako se voli svoj dom, svoj grad, svoja Domovina. Zahvaljujem vama koji se toga svega sjećate već 14. godina i pozivam sve da uistinu promoviramo ono što imamo. A imamo jako puno, imamo jako važno i lijepo i budimo na to ponosni. Cijenimo ono što imamo jer ako mi ne budemo cijenili svoje, neće ni nitko drugi.