Nedjelja, 30 Prosinac 2018 12:16

Petnaest novinara izložilo 76 fotografija koje su obilježile 2018. godinu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OTVORENA 14. GODIŠNJA IZLOŽBA NOVINSKE FOTOGRAFIJE SLAVONSKO-BRODSKIH NOVINARA -  

SLAV. BROD – Punih 14 godina Hrvatsko novinarsko društvo – ogranak za Brodsko-posavsku županiju na kraju kalendarske godine organizira svoju izložbu novinarske fotografije. Izložba je postavljena u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ a na izložbi je postavljeno ukupno 76 fotografija od 15 novinara i fotoreportera brodskih medija i novinara koji kao dopisnici rade za medije na nacionalnoj razini. Fotografije obuhvaćaju sva najvažnija događanja i predstavljaju jednu retrospektivu događanja u 2018. godini. Na samom otvaranju ispred svih autora uzvanike je pozdravio Ivica Galović ističući da je ovo tradicija brodskog novinarskog društva koja će se nastaviti. Goste i posjetitelje na izložbi je pozdravila i Romana Tekić ravnateljica Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda koja je suorganizator izložbe. Pokrovitelji izložbe su Brodsko-posavska županija i Grad Slavonski Brod, a kratko su se obratili Tea Tomas, zamjenica gradonačelnika i Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana, kojim je izložbu i otvorio.

- Bilo je dosta teško napraviti ovaj izbor jer su kolege novinari poslali nekoliko stotina fotografija, a na žalost bili smo ograničeni prostorom galerije i izložbenim panoima, pa je stalo samo 76 fotografija velikog formata na 19 panela. Najveći broj izloženih fotografija nastao je na terenu prilikom bilježenja događanja, no neki kolege su poslali i svoja umjetnička nadahnuća i dobivene inspiracije na terenu - kazao je Ivica Galović, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Brodsko-posavske županije. Svoje fotografije izložili su Marina Bencan, Franjo Lepan, Boris Gajdukov, Danijel Soldo, Antun Brađašević, Ivica Janković, Aleksandra Primorac, Marija Radošević, Marija Kovačević, Davor Kustor, Gabrijela Babić, Brankica Lukačević, Silvio Stilinović i Ivica Galović.

Nakon izložbe, članovi ogranka brodskog novinarskog društva organizirali su svečanu večeru i Novinarsku večer u restoranu Kuće piva u Slav. Brodu. Otvorenju izložbe i novinarskoj večeri nazočili su i urednici portala Požega.eu i tjednika Kronika požeško-slavonska kao predstavnici Požeško-slavonske županije.

(AGM Kruna)