Nedjelja, 03 Rujan 2017 09:11

Mijo Samardžija s plugom ravnjakom zauzeo 3. mjesto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

15. NATJECANJE U ORANJU REPUBLIKE HRVATSKE -

ZAGREB - Na 15. Natjecanju u oranju RH, kojemu je domaćin grad Zagreb, na njivama u Kupinečkom Kraljevcu, okupilo se 30 orača iz 15 županija. Sudjelovala je i jedna oračica, Draženka Grah, koja je istakla da se nada da će se uskoro pojaviti još žena na natjecanju. Natjecalo se samo u kvaliteti oranja po nekoliko parametara,a ne u brzini oranja, po pravilima Svjetske oračke organizacije (World Ploughing Organization). Predstavnik Požeško-slavonske županije Mijo Samardžija, orač s plugom ravnjakom u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo je 3. mjesto. Pobjednik u toj kategoriji bio je Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije, a 2. mjesto zauzeo je Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije.

Kod pluga premetnjaka najbolji je Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, 2. je Ivan Spudić iz Karlovačke županije, a 3. mjesto zauzeo je Zoran Radiček iz Koprivničko-križevačke županije. Kandidat Požeško-slavonske županije, Branko Pilaš nije se uspio plasirati među tri najbolja orača.

Po 6. puta održano je i natjecanje u oranju s konjima, na kojemu je pobijedio Josip Dorić iz Brodsko-posavske županije, 2. mjesto osvojio je Ivan Dugaja iz Virovotičko-podravske županije i 3. mjesto zauzeo je Mirko Majsec iz Krapinsko-zagorske županije. Zdravko Bićanić, pobjednik na županijskom natjecanju Požeško-slavonske županije nije uspio izboriti plasman među tri najbolja.

Ekipni poredak je slijedeći, 1. mjesto Koprivničko-križevačka županija, 2. mjesto Bjelovarsko-bilogorska županija, 3. mjesto Virovitičko-podravska županija.

Natjecanje su pratili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Tekst: V.P. fotografija: HUONO