Utorak, 21 Ožujak 2017 11:08

Besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji to žele postati

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U SKLOPU PROJEKTA LIPIK - GRAD PRIJATELJ ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA -

LIPIK - Grad Lipik, među rijetkim je gradovima u Hrvatskoj, koji iz godine u godinu bilježi rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada. 

Uz titulu Grad – prijatelj poduzetnika i obrtnika, te titulu Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, Grad Lipik je zahvaljujući brojnim mjerama, poticajima i subvencijama iz dana u dan pokazao koliko živi za svoje poduzetništvo, poduzetnike i sve one koji će to tek biti.

DSC 0719aKako bi pojačali još više napore koje lokalna samouprava ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba, Grad Lipik u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom te Razvojnom agencijom Lipika, od 28. ožujka do 17. svibnja 2017. kreće s proljetnim ciklusom edukacijama. 

Edukacije su u cijelosti besplatne za sve sudionike, a financiraju se iz proračuna Grada Lipika, te će obrađivati nekoliko aktualnih tema iz dijapazona poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika.

- Nakon puno aktivnosti koje radimo za naše poduzetnice i poduzetnike na području Lipika, uključivanje u ovaj projekt bio nam je normalan slijed aktivnosti. U našoj gospodarskoj zoni svi su prostori popunjeni, imamo status grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, brojne subvencije dajemo našim DSC 0751poduzetnicima, organiziramo brojne edukacije za naše poduzetnike, pa je sasvim logičan korak bio da krenemo još intenzivnije podupirati poduzetništvo i kroz edukacije. Ovaj je projekt idealan za poticaj svima u poduzetništvu, posebice žena kojih je na području Grada Lipika više od 40 posto – istaknuo je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.

Edukacije za poduzetnike će se baviti temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku. 

- Cijeli je niz postojećih i novih subvencija, poticaja i mjera kojim jačamo poslovanje sadašnjih, ali i budućih poduzetnika i poduzetnica. Posebno nas raduje razvoj poduzetništva u mladih ljudi, ali i ulaganje sredstava iz gradskog proračuna u proizvodne programe poduzetništva. Naša Razvojna agencija usmjerena je i povlačenju sredstava iz EU fondova, te gotovo da nema projekta za kojeg nismo i dobili sredstva, a veliki dio njih bit će usmjeren za poticanje poduzetništva – ocijenio je Dejan Iličić, direktor LIRA-e – Razvojne agencije grada Lipika.

O važnosti edukacija za poduzetnike, posebice one koji dolaze iz srednjih škola i s fakulteta, govorio je mladi poduzetnik Fran Poštenjak iz Jastrebarskog, koji iako još studira ima svoju tvrtku. Ovaj prvi hrvatski doktor za drveće svoju je egzistenciju usmjerio prema poduzetništvu, te nakon brojnih edukacija stekao potreba znanja da u njemu i uspije. 

Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić naglasila je problem što u hrvatskom obrazovnom sustavu rijetko postoji programi izobrazbe za poduzetništvo i specifične okolnosti poslovanja na realnom tržištu čime su edukacije prijeko potrebne.

- Stručni predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji su i sami poduzetnici s bogatim poslovnim iskustvom pripremit će polaznike za brojne izazove tržišta, od trenutka kada se sa svojim proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama. Naš program edukacija uključuje teme poput izrade poslovnog plana, poslovanja u cloudu, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajne tehnike, brandiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga i odnosa s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnosti kreativnosti u poduzetništvu i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i one koje će to tek biti – nabrojala je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Prva besplatna edukacija za poduzetnike bit će održana 28. ožujka, a posljednja u proljetnom ciklusu 17. svibnja 2017.

poziv