Subota, 05 Lipanj 2021 08:46

Iz vinarije KUTJEVO najavljuju siguran otkup grožđa i jačanje suradnje s kooperantima

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Doprinos cjelovitom razvoju te očuvanju dugogodišnjih suradnika i kooperanata u ovim izazovnim vremenima, kroz ključne segmente poslovanja predstavlja važnu poveznicu i platformu za očuvanje manjih vinogradara i OPG-ovaca. Strateška orijentacija prema lokalnim proizvođačima daje važan doprinos budućnosti lokalne vinogradarske proizvodnje čime se šalje i poruka važnosti domaće vinogradarske proizvodnje, usmjerenje na kvalitetu proizvoda te jačanje zajednice.

Vinogradarska proizvodnja predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih grana Požeško-slavonske županije, a osobito je značajna na području grada i općine Kutjevo. Upravo je spomenuta proizvodnja i kvalitetna suradnja s više od 250 kooperanata, jedan od temelja uspjeha poslovanja vinarije KUTJEVO koja i u 2021. najavljuje siguran otkup grožđa.  

Kooperant Leopoldović Dalibor s agronomima vinarije KUTJEVO

„Posebnu prednost vinarije KUTJEVO predstavlja prepoznatljivost i kvaliteta brenda te povjerenje kupaca u proizvod koji osvaja nagrade iz godine u godinu te čija je kvaliteta potvrđena na svim relevantnim domaćim i inozemnim ocjenjivanjima vina, na što smo osobito ponosni. Trajnim ulaganjem u domaću proizvodnju, jačanjem ugovorenih kapaciteta, osiguranjem otkupa grožđa, dostupnosti repromaterijala želimo pokazati da su rezultati ostvareni u kvaliteti proizvoda i otkupa naši zajednički rezultati, rezultati dobre suradnje između kooperanata i same vinarije. Povjerenje kooperanata i odnos koji njegujemo predstavljaju simbiozu koja je pokretač promjena u društvu i poslovanju kakvu želimo poticati“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

SIGURNOST OTKUPA ZA KOOPERANTE

„Kooperanti smo vinarije KUTJEVO već petu generaciju, a s vinogradarskog položaja Mitrovac dobivamo izuzetnu kvalitetu grožđa. Vijest kako i u 2021. možemo računati na siguran otkup, nama, manjim vinogradarima znači mnogo. S obzirom na vremenske uvjete, pandemiju te njezin utjecaj na prodaju, moram priznati kako nas je vinarija KUTJEVO već u 2020. iznenadila potezima vezanima za otkup. Povjerenje, sigurnost i korektnost u plaćanju su, nesumnjivo, razlozi zbog kojih se isplati biti njihov kooperant“, poručuje Leopoldović Dalibor, vlasnik gotovo 4 ha vinograda na vinogradarskom položaju Mitrovac.

Suradnja s lokalnim vinogradarima je dio tradicije koja počinje osnutkom PPK Kutjevo, a u mnogim obiteljima prenosi se s generacije na generaciju čime se njeguje dugogodišnji odnos s brojnim proizvođačima čiji se vinogradi nalaze u sklopu kutjevačkog vinogorja. Ove godine plan vinarije KUTJEVO je otkup oko 4 milijuna kilograma grožđa.

Kooperant Previšić Josip vlasnik 305 ha vinograda na položaju Hrnjevac

„Vinograd koji obrađujem na položaju Hrnjevac zbog specifične mikro-klime, dobro osunčanog položaja, redovito daje iznadprosječnu kvalitetu grožđa, a ove godine, bez obzira na kasniju vegetaciju, nastojimo na vrijeme obaviti sve agrotehničke zahvate pri samom uzgoju vinove loze, kako bismo osigurali dobar prinos i dobru kvalitetu. Sigurnost otkupa, suradnja s agronomima po pitanju obrade i zaštite te repromaterijala, redovite isplate, zapravo korektan dugogodišnji odnos kakav je s vinarijom KUTJEVO imao moj dida, otac, majka, a sada i ja sam, kao treća generacija u obitelji, govori za sebe. Pokazali su solidarnost prema nama, kooperantima, u najtežim trenucima, pa smo i sami motivirani da proizvodimo veću kvalitetu i jednoga dana, nadam se, usadimo ljubav prema zemlji i vinogradarstvu našoj djeci koja će nastaviti dobru suradnju“, izjavljuje Previšić Josip, vlasnik 3,05 ha vinograda sorte graševina.

„Naš je model takav da kooperantima jamčimo otkupnu cijenu i tako im pružamo prijeko potrebnu sigurnost. Ona je osobito važna u današnje vrijeme koje nosi mnoge neizvjesnosti. Želimo imati stabilne kooperante koji će svoj posao obavljati sa što manje stresa i rizika. Smatramo ih partnerima koji se na nas mogu osloniti i na koje mi možemo računati“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Društvena odgovornost te odnos koji grade s širokom mrežom kooperanata direktno doprinosi dobrobiti šire zajednice, a rad na jačanju iste nikada nije bio potrebniji.

PROMO MATERIJAL