Subota, 19 Prosinac 2020 11:31

Požeška tržnica nakon duge pauze dobila mesnicu s domaćim slavonskim mesom i prerađevinama

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Tržnica u Požegi proširila je nakon ribarnice svoj prodajni asortiman i s novim maloprodajnim objektom mesnice. Duži niz godina Tržnica u Požegi nije imala prodajni objekt mesnice, koji je sada upotpunjen mesnicom Mesoprerade iz Slatine, koji isključivo prodaje meso hrvatskih proizvođača te vlastite suhomesnate proizvode.

 - Širimo ponudu naše tržnice i izuzetno nam je drago da ovdje nakon 15-godina stanke u radu, uspjeli smo pronaći partnera koji je zainteresiran u ovim kriznim vremenima otvoriti prodajno mjesto. To je ono što smo započeli ove godine na revitalizaciji tržnice, prvo smo otvorili ribarnicu, a cilj nam je još otvoriti dva prodajna mjesta. Nastojimo konkurirati trgovačkim lancima i od tržnice ponovno stvoriti jedno zanimljivo mjesto za kupce ni prodavače, da na tržnicu privučemo i mlađu populaciju ljudi. Sada s mesnicom dobivamo upravo domaće proizvode Mesoprerade, što nam je i želja da bude na tržnici po čemu ćemo se razlikovati od robe u trgovačkim lancima koji imaju uvoznu robu upitne kvalitete - istakao je direktor tvrtke Komunalac Požega Josip Vitez koja upravlja Tržnicom a u preuređenje ovog novog objekta uloženo je 100 tisuća kuna.

Svoje zadovoljstvo ovim 13. otvorenim maloprodajnim objektom Mesoprerade i 6. mesnicom izvan Slatine izrazila je Ana Bijelić, voditeljica razvoj i ekspanziju maloprodaje. -  Planiramo otvoriti nakon Požege još jedan prodajni objekt, a prije smo otvorili u Rijeci ovaj tjedan. Mesoprerada ima isključivo domaće proizvode jer stoku uzimamo uglavnom od domaćih uzgajivača i OPG-ovaca. Na taj način zapošljavamo i lokalno stanovništvo što je u ovoj situaciji izuzetno važno. Kupci prepoznaju našu tradicionalnu kvalitetu i rado nam se vraćaju. Kod nas je osigurana sljedivost svih proizvoda, uvijek sigurna proizvodnja što je danas izuzetno važno. Mislim da je Požega dobro i perspektivno tržište i da ćemo se dobro uklopiti sa svojom ponudom, od svježeg mesa, prerađevina, polutrajnih i trajnih, kulene, kobasice, salame koji se proizvode u našem proizvodnom pogonu.  

Direktor Komunalca Vitez obišao je i zeleni dio tržnice i svim prodavačima na štandovima poklonio platnenu vrećicu za kupovanje, što je težište eko akcije u smanjivanju plastičnih proizvoda, te promidžbeni materijal tvrtke.