Subota, 12 Listopad 2019 09:14

Treće mjesto osvojio OPG Čondić iz Kadanovaca i nagradu od 10 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PROGLASILO NJABOLJE OPG U HRVATSKOJ I DODIJELILO AGRO OSKARE  -

Ministarstvo poljoprivrede provelo je natjecanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj, a ministrica Marija Vučković dodijelila je najboljima Agro Oskare.

Najbolji je OPG Mirka Bačanija iz zaseoka Rumenjaki u Koprivničko-križevačkoj županiji koji se bavi stočarstvom i proizvodnjom mlijeka. Nagrada iznosi 30 tisuća kuna.Drugo mjesto osvojio je Danijel Horvatić iz Stare Kapele u Zagrebačkoj županiji koji se također bavi stočarstvom, proizvodnjom mlijeka i mesa. Nagrada iznosi 20 tisuća kuna.

Treće mjesto došlo je u Požeško-slavonsku županiju, a osvojio ga je Robert Čondić i Ranč Čondić iz Kadanovaca. U tome selu Čondićevi su na površini od 25 ha postavili ranč s petnaestak vrsta životinja, te ga uredili za turističke namjene i boravak gostiju u potpuno prirodnom okolišu. Postavljene su drvene kućice za boravak, akumulacijska jezera, ribnjaci, šetnice, društvena dvorana i mjesto za boravak i objedovanje. Da bi zaokružili cijelo imanje, morali su stupiti u kontakt sa 156 vlasnika od kojih su otkupili zemlju. Nagrada iznosi 10 tisuća kuna.