Subota, 18 Svibanj 2019 13:15

Prodavaonica Kulen Hruška obilježila prvu godinu uspješnog rada u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA – Obitelj Hruška iz Bjeliševca već nekoliko generacija bavi se svinjogojstvom, preradom i proizvodnjom slavonskih suhomesnatih proizvoda. Do sada su već dvadesetak godina sudjelovali na brojnim natjecanjima od Kulenijada, Švarglijada, Festivala kulenovih seka, često osvajali najviša odličja za kvalitetu svojih proizvoda. Uglavnom su prodavali na preporuku zadovoljnih kupaca, na vlastitom pragu i u svojoj kušaonici koju su napravili prije desetak godina.

Kako je rasla proizvodnja, a u posao se uključila i treća generacija, uz Vjenceslava je stasao i sin Damir, završio školu za inženjera prehrambene tehnologije, došlo je vrijeme za iskorak. Taj iskorak je bilo otvaranje prodavaonice Kulen Hruška u pješačkoj zoni grada Požega. Prodavaonica je otvorena uz podršku grada Požege i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića. Sada već radi punu godinu dana i po priči Damira radi uspješno, sve što stignu proizvesti proda se u trgovini i kod stalnih kupaca.

Prvu godišnjicu proslavili su uz tamburaše „De Gotho“ a građane Požege počastili „slavonskim hot dogom“ – domaća mesna kobasica malo prodimljena i pečena u pecivu sa senfom. To je nadaleko poznati specijalitet kuće Hruška koji pripremaju i nude na vinskim manifestacijama u gradu Kutjevu. Na prvu godišnjicu došao je i gradonačelnik Puljašić i zajedno s građanima degustirao „slavonski hot dog“. Tamburaše je po starom običaju Vjenceslav Hruška zakitio za tamburu, pa je i pjesma i svirka lakše tekla. Uz zadovoljne vlasnike prodavaonice u najužem centru grada koja se već etablirala dobrim i kvalitetnim suhomesnatim proizvodima, zadovoljni su bili i građani Požege iznenadnim doručkom uz tamburu.