Breadcrumbs

Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 13:01

Nesređena poljoprivredna proizvodnja i veliki uvoz mesa ostavili su trag na MI Papuk

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

PREKIDA LI SE DUGA TRADICIJA MESNE INDUSTRIJE PAPUK U POŽEGI -

POŽEGA / KUTJEVO - Iz Kutjeva d.d. su nas danas izvijestili da s ciljem daljnje racionalizacije poslovanja, podizanja profitabilnosti i novih značajnijih investicija u druge profitabilne sektore koji posluju u sastavu Kutjeva d.d. s 01. lipnja 2018. godine zatvaraju PJ „Papuk“, i to klaonicu, preradu, maloprodaju i sve druge IMG 8432Član Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređopogone koji posluju u sastavu PJ „Papuk“. Mesna industrija u Požegi ima dugu tradiciju, posebno što se tiče mesnih prerađevina i suhomesnatih delicija, pa će ovaj prekid rada svakako ožalostiti brojne ljubitelje mesnih specijaliteta iz Papuka. Prekid rada stvorit će i problem uslužnog klanja, jer na području Požeštine neće biti niti jedne ovlaštene klaonice, te će oni brojni OPG-ovi i svi koji se bave uslužnim tovom, morati tražiti klaonice izvan županije. Najžalosniji su svakako radnici, njih četrdesetak koji neće više moći raditi na svojim radnim mjestima, na koja su naučili dolaziti i raditi.

O svemu smo upitali i u upravi Kutjeva d.d., te daljoj budućnosti radnika i pogona MI Papuk: - Unazad 10 godina, PJ „Papuk“ generirao je Kutjevu d.d. gotovo 30 milijuna kuna gubitka, a očekivanja su da će se isti trendovi nastaviti i u razdoblju koje je pred nama, najviše zbog velikog uvoza svježeg i smrznutog mesa izuzetno niskih cijena i vrlo upitne kvalitete i kakvoće, te generalno zbog nesređenosti sektora proizvodnje i trgovine svježim mesom i mesnim prerađevinama. Zatvaranje PJ „Papuk“ donijeti će dodatne uštede u poslovanju, a svim zaposlenicima PJ „Papuk“ bit će ponuđeni drugi adekvatni poslovi unutar poslovnog sustava Kutjeva d.d. – rekao nam je Član Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo.IMG 8403

Kako ističu u Kutjevu d.d. nitko neće ostati bez posla, već se u naredno razdoblje svi djelatnici rasporediti po ostalim proizvodnim pogonima u koje Kutjevo d.d. i dalje zapošljava jer imaju napredak proizvodnje.

Kako neslužbeno saznajemo ima i zainteresiranih tvrtki za klaoničke kapacitete koji bi dio svoje proizvodnje preselili u Požegu, te se u narednim danima očekuje možda i povoljnije rješenja za Mesnu industriju Papuk.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska