Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 12:45

Kempfovci za dobrodošlicu izveli kulturno umjetnički program uz folklor i slavonsku tamburu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŠ JULIJA KEMPFA NOSITELJ ERASMUS+ PROJEKTA „MATH IS LIFE“ UGOSTILA ŠKOLE IZ TURSKE, LITVE I SLOVAČKE -

POŽEGA - Malom svečanosti i učeničkom priredbom učenici i učitelji OŠ Julija Kempfa, izrazili su dobrodošlicu gostima iz tri europske države. Oni su domaćin i nositelj projekta Erasmus+ pod nazivom „Math is Life“ - Matematika je život. U goste su im došli po četiri učenika i četiri učitelja iz OŠ Suadive Ilkokulu iz Kartepea – 80 km od Istanbula (Turska), OŠ Saltinis progymnasium koja se nalazi u mjestu Taurage - 200 kilometara od Vilniusa (Litva) i Zakladna škola iz Trstica- 60 kilometara od Bratislave (Slovačka). Projekt je počeo prošle godine, završit će u studenom 2018. godine i ukupne vrijednosti je 120 tisuća eura.

Goste i učenike u projektu pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić zaželjevši dobrodošlicu u najljepši grad u Hrvatskoj, Požegu. - Želim vam da se družite, da se upoznajemo i razmjenjujemo iskustvo, jer mladi su jedno. Požega, Zlatna dolina i Požeško-slavonska županija su najljepše u Hrvatskoj sa najboljim učenicima i učiteljima.

Sve je pozdravila i domaćica, ravnateljica OŠ Julija Kempfa, Kornelija Sabljak. Kempfovci su pripremili nekoliko točaka, od plesnih, recitatorskih, pjevačkih i folklornih, a sve je završilo s nekoliko slavonskih hitova koje su izveli, mali tamburaški orkestar škole i tamburaški sastavi trajat će do 11. mjeseca 2018. godine. Koordinatori projekta su učitelji Kempfove škole Zoltan Bartaky, Marko Bagarić i Marko Šipek.

- Sam naziv projekta „Matematika je život“ puno govori jer smo pokušali povezati matematiku, odnosno pokazati ostalima da je matematika svuda oko nas, da u svakodnevnom životu koristimo matematiku, povezujemo je sa svim predmetima u školi, s dnevnim aktivnostima koje radimo izvan škole, tako da smo podijelili matematiku na dijelove, pa je zadatak OŠ Julija Kempfa prikazati je u kuhinji, u prirodi. Gosti će kod nas boraviti 5 dana, a pokazat ćemo ih Hrvatsku, od Jankovca, Smiljana i memorijalni centar Nikola Tesla, Zadar, Pakoštane, slapovi Krke s radionicom vezanom uz prirodu i na kraju Zagreb. U projektu sudjeluje 30 učenika i još 15-tak s naše škole - istakao je koordinator projekta Zoltan Bartaky.