Utorak, 29 Kolovoz 2017 11:49

Veleučilište su posjetili dekan i prodekani Ekonomskog fakulteta „Uzhhorod National University“.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROJEKT ERASMUS + KA107 -

POŽEGA - Veleučilište u Požegi ugostilo je predstavnike partnerske institucije iz ukrajinskog grada Uzhoroda. U okviru projekta Erasmus + KA107 Veleučilište su posjetili dekan i prodekani Ekonomskog fakulteta „Uzhhorod National University“.

- Ovo je samo početak naše suradnje s Ukrajinom i s ostalim zemljama Istočne Europe. Do sada smo ostvarili sredstva za suradnju s Azerbejdžanom , Srbijom, Bjelorusijom i Gruzijom. Kroz narednih godinu dana razmijeniti ćemo i studente i profesore iz tih zemalja. Područje suradnje sa Ukrajinom, Azerbejdžanom, Srbijom i Bjelorusijom je ekonomija dok će s Gruzijom biti ostvarena suradnja u području vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. U narednom razdoblju do 2020. godine plan je ići i na područja prehrambene tehnologije, vinogradarstva i prava kako bi na neki način zaokružili priču - izjavio je prodekan za razvoj Berislav Andrlić.

Cilj ovog projekta je povezati Veleučilište u Požegi sa zemljama Istočne Europe. Vrijednost projekta je preko 42 tisuće eura, a osim toga za projekt u okviru Europske unije Veleučilište je dobilo preko 30 tisuća eura. Veleučilište u 2017. godini je povuklo oko 75 tisuća eura grenta za mobilnosti unutar i izvan EU.

Tekst/foto: V. Protić