Breadcrumbs

Četvrtak, 22 Lipanj 2017 10:21

Vatra ivanjskog krijesa, izbor za miss, vatromet i grupa Vatra uveli Požežane u ljeto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIJA PALJENJA IVANJSKOG KRIJESA I OVE GODINE ZABAVILA BROJNE POŽEŽANE -

POŽEGA – Tradicija paljenja ivanjskog krijesa u organizaciji Turističke zajednice i grada Požega po 9. puta na Trgu sv. Trojstva zabavila je brojne Požežane. Uz veliki ivanjski krijes koji su i ove godine složili članovi Odreda izviđača Požega, izbor za Miss Požeško-slavonske županije, veliki vatromet i na kraju cjelovečernji koncert rock-pop glazbenog sastava „Vatra“ iz Virovitice, Požežani su obilježili najkraću noć i najduži dan te polako ušli u ljeto. 

Na velikoj pozornici vidjeli smo devet djevojaka u natjecanju za miss, Iva Glibo iz Pleternice, Anja Čurčić iz Novoselaca, Sara Pus iz Tekića, Karla Novosad-Martić iz Požege, Marinela Mikić iz Požege, Gabriela Gril iz Golog Brda, Helena Matošević iz Frkljevaca, Antonela Grgić iz Požege i Gabrijela Mišić iz Trnovca. U svijet missica i glamura uspješno nas je uvela Danijela Oroz, a između izlazaka djevojaka na scenu, zabavila nas je solistica Katarina Bencetić s nekoliko skladbi, te Laura Lončar s vlastitom plesnom koreografijom. Nakon odluke deseteročlanog žirija dobili smo i missicu, a to je Helena Matošević iz Frkljevaca, njena prva pratilja je Anja Čurčić iz Novoselaca, a druga pratilja je Gabrijela Mišić iz Trnovca. Ona je uz veliki vatromet dobila krunu i lentu, poklone sponzora, te nastup dalje na izboru za miss Hrvatske.

Nova miss ove godine je zapalila i ivanjski krijes koji je sudeći po vrlo brzom i velikom plamenu, bez dima, najavio i žarko ljeto. Tisuće i tisuće krijesnica ove tople ljetne noći uvele su Požežane polako u za neke najljepše godišnje doba, ljeto. Novi požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zaželio je uz čestitke missicama, svojim sugrađanima dugo i toplo ljeto. U nastavku večeri scenom je zavladala grupa Vatra i još dodatno zapalila atmosferu na trgu, svojom glazbom. Stotine fanova Vatre, uglavnom mladih, pretežno djevojaka, popunilo je prostor ispred pozornice i s frontmenom Ivanom Dečakom pjevalo njihove hitove i uspješnice, nastale u 18-godišnjoj karijeri ovog rock i pop sastava.

Tekst/foto: Vladimir Protić