Srijeda, 22 Ožujak 2017 12:46

Suradnja Tehničke škole i Zajednice tehničke kulture grada Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - Tehnička škola Požega i Zajednica tehničke kulture grada Požege organizirali su zanimljivu suradnju koja se provodila u obliku stručnih radionica u Tehničkoj školi Požega. Radionice 3D modeliranja bile su organizirane subotom za sve zainteresirane učenike članove Zajednice tehničke kulture, a vodila ih je prof. Biljana Radišić. Ova radionica bila je dio Zimske škole tehničkih aktivnosti za učenike četiri osnovne škole, a zvala se Modeliranje uz pomoć 3D printera.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Požege Đuka Pelcl istaknuo je izvrsnu suradnju ravnatelja Zorana Galića i profesora Tehničke škole, uz čiju su pomoć učenici mogli neposredno upoznati i naučiti osnove 3D modeliranja.

Što su naučili, kako im se svidjelo i koji su im planovi za budućnost možete saznati iz odgovora Hane, Đurđice, Nikole i Filipa, učenika 7. i 8. razreda, koji su sudjelovali na radionici u Tehničkoj školi.

Jeste li se već susretali s ovakvom tehnologijom i programima ili vam je ovo prvo iskustvo?
Neki od nas su već posjećivali radionice poput robotike i automatike te se susretali sa sličnim programima, a neki od nas se po prvi puta susreću s ovakvim načinom rada na računalima i programima ovoga tipa. Na radionici smo radili programom 123Design.

Kako ste se odlučili za pohađanje radionice?
Saznali smo za radionicu preko izbornih predmeta-radionica(automatika) i na nastavi Tehničke kulture gdje smo dobili letke s informacijama i pozivom na radionicu te nam se učinilo zanimljivo i korisno za neki od budućih aktivnosti.

Što vam se na radionici najviše svidjelo i što vam je bilo zanimljivo?
Iako za neke složenije oblike treba dosta vremena (neke smo radili sat vremena, dok smo na neke potrošili i dva ili tri tjedna), svaki trud se isplatio kada smo vidjeli konačan rezultat-doslovno što smo sami stvorili .

Bi li opet išli na ovu radionicu kada bi iznova birali?
Da, ali ne samo na ovu nego bi voljeli da je više radionica ovoga tipa u kojima učenici mogu birati i učiti nešto o onome što ih zanima. Najviše nam se sviđaju radionice vezane za računala i modernu tehnologiju, ali bi voljeli da postoje različite radionice iz raznih područja tehničkih znanosti kako bi se učenici prije upisa u srednju školu lakše odlučili koje područje ih zanima.

Smatrate li korisnim ovaj oblik rada s učenicima?
Jako nam se sviđa ovaj način rada, a pogotovo napredak u školama gdje se u nastavu uvodi sve više tehnologije koja učenicima olakšava savladavanje nastavnog programa i gradiva.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Tehnička škola Požega