Ponedjeljak, 09 Svibanj 2016 11:52

Svaki razred predstavio jednu EU zemlju u kulturi, običajima i jelima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŠ VILIMA KORAJCA KAPTOL PRIREDBOM OBILJEŽILA DAN EUROPE -

KAPTOL – Dan Europe učenici i učitelji OŠ Vilima Korajca u Kaptolu obilježili su školskim projektom i završnom priredbom u kojoj su predstavili zemlje Europe. Svaki razred je predstavio jednu zemlju, tako su predstavljene Slovenija, Poljska, Italija, Grčka, Francuska, Velika Britanija, Španjolska, Završna priredba održana je u Sportskoj dvorani, a nazočili su svi učenici i njihovi roditelji.

- Učenici i njihovi učitelji sami su osmislili ovaj projekt i nazvali ga „Europa u Kaptolu - Kaptolu Europi. Svaki razred je prezentirao u 15 minutnom programu jednu od osam europskih država, a pripremili su i prigodne proizvode i objekte koji obilježavaju tu državu. Mislim da je to vrlo korisno i da će i sami učenici biti zadovoljni, a na kraju su i odgovarali na pitanja te tako utvrdili gradivo. U projektu su sudjelovali svi učenicima i učitelji a odazvali su se i roditelji – istakao je ravnatelj Nino Diklić.

Osim karakterističnih pjesama i plesova učenici su istakli posebne predmete koji krase neke od naroda i država, a najinteresantnije je bilo predstavljanje poznatih jela, pića i slastica po kojima su poznati, pojedini narodi. najslađe je bilo na kraju, kada se sva pripremljena hrana i slastice na kraju po planu i degustira, tako da su se mali Kaptolčani častili i na kraju proputovali, vidjeli čuli i okusili Europu.

Tekst/foto: Vladimir Protić