Srijeda, 23 Ožujak 2016 09:53

Zbog velikih poplava nabavili gumeni čamac za spašavanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

124. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD PLETERNICA -

PLETERNICA - Proteklog vikenda održana je redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a u prostorijama Vatrogasnog doma u Pleternici. Skupštini su nazočili gosti iz drugih DVD-a, gosti iz susjedne županije iz DVD-a Nova Kapela - Batrina, predsjednik VZ PSŽ Željko Petrović, zapovjednik VZ PSŽ Mario Urgrin, predsjednik VZ Požeštine Zvonko Jurić, predstavnik DUZS-a, Slavko Marinac i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. Na skupštini su izneseni izvještaji o radu, nabavci opreme i financijsko izvješće za prošlu 2015. godinu. U 2015. godini DVD Pleternica bilježi 95 intervencija od čega 73 tehničke te 22 požara. Od nabavke opreme DVD je kupio gumeni čamac, tri izolacijska aparata za zaštitu dišnih organa, četiri komada prsluka za spašavanje na vodi te plutajuće užadi. Prošle godine su prodali šumsko vozilo Renault Camiwa JVP Grada Požege te Autoljestve marke Ford privatnoj tvrtci iz Rijeke jer nije bila adekvatna za DVD.

Gradonačelnica Antonija Jozić zahvalila je vatrogascima na aktivnostima te se upitala kako je uopće moguće učiniti tako puno s tako malo financijskih sredstava pa se ponosi s postojanjem i radom 12 DVD-a na području grada Pleternice. Za njih Grad izdvaja oko 190 tisuća kuna godišnje iako zbog porezne reforme u Gradskom proračunu nedostaje milijun kuna.

Društvo vodi računa o stalnom pomlađivanju, te o edukaciji vatrogasaca, pa je i ovaj puta bilo uručeno 30-tak uvjerenja o završenim obučavanjima za vatrogasne specijalnosti, upotrebe aparata za zaštitu dišnih organa.

Diplomu o stjecanju zvanja Vatrogasac prve klase dobili su Denis Šegulja, Matej Larma, Dino Perković, Ronald Bello, Dario Baroš, Karlo Perković, Josip Malenica, Matej Baroš, Radovan Rotar. Diplomu za stjecanje zvanja vatrogasac dobili su Tanja Stanković, Nikola Perković, Mario Pavlović, Josip Horaček i Mijo Baketarić. Diplomu i vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada dobila je Vinka Čolak, a brončane plamenice dobili su Marko Dukić, Ivan Antunović, Matej Žnidarec, Vlado Ferić i Josip Miličević. Diplomu i vatrogasnu spomenicu za 40 godina rada dobio je Antun Dravec, za 30 godina Zdenko Veletić i Dragutin Žnidarec. Vatrogasne srebrne plamenice dobio je Ivan Novosad, Tomislav Cerovac i Stjepan Žnidarec, a srebrne vatrogasne medalje dobili su Gordana Špoler, Ivica Larma i Damir Junek.

Tekst/foto: Vanja Protić