Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 11:11

Združenom vatrogasnom vježbom pokazali svoju spremnost

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SVEČANO OBILJEŽENO 30 GODINA DVD GORNJI EMOVCI -

 GORNJI EMOVCI – Dobrovoljni vatrogasci u Gornjim Emovcima, prigradskom naselju grada Požega formirali su svoje društvo 1985. godine inicijativom nekoliko zaslužnih mještana. Prisjetili su se nekolicine od njih, pa i onih koji nisu više među njima, te ih na Svečanoj sjednici upriličenoj povodom obilježavanja 30. godišnjice nagradili.

 Uoči svečanosti položili su vijence na groblju za umrle vatrogasce, pohodili sv. misu koja je služena povodom obljetnice, a onda za sve mještane i goste održali združenu vatrogasnu vježbu i pokazali svoju spremnost za djelovanje u požarima. Kako je to jedino DVD u prigradskim selima, naravno da se za pomoć u požaru uvijek oslanja na DVD Požegu i JVP grada Požega, koji su i ovom prilikom pomogli u gašenju objekta kojeg je zahvatio požar. Tako su zajedno profesionalni i dobrovoljni vatrogasci prikazali napad na požar iz više točaka, pa i iz zraka s velikih automobilskih ljestava. Prikazali su i kombiniranu dobavu vode na požarište iz nekoliko navalnih vozila i cisterni.

 Iako malo društvo s tridesetak članova, ovo je primjer da je angažirano cijelo selo, bilo kao izvršujući vatrogasci, bilo kao potpora i logistika. Posebno su se zahvalili cijeloj ekipi žena koje su im pomogle u organizaciji proslave, a ispekle i kolače za proslavu. Njima je priznanje uručio predsjednik DVD Ivan Vlahović.

 Za 30 godina rada u društvu vatrogasnim spomenicama nagrađeni su Dragan Cvek, Marko Vuković, Vladimir Budimlić, Ivo Ivanika, Davor Karaivanović, Mirko Karaivanović, Dalibor Vlahović, Ivan Stanković, Mirko Rožić, Josip Rožić i Antun Rožić. Za 20 godina rada u društvu spomenicama su nagrađeni Nenad Kukić, Igor Vlahović, Zoran Petrović, Blago Ivanika, Mario Vlahović, Željko Krešo, Mario Vuković, Željko Ivanika i Ivan Vlahović, a za 10 godina rada u društvu spomenice su dobili Ivan Prskalo, Ivan Karaivanović, Mario Petrović, Josip Vlahović Babić, Marko Rožić, Tomislav Vlahović, Luka Rožić i Vjekoslav Petrović.

 Čestitke za 30. godišnjicu uručili su im Željko petrović, predsjednik VZ županije, Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine i Šimun Miletić, predsjednik VZ grada Požege i predsjednici vatrogasnih društava s cijele Požeštine.

Tekst/foto: Vladimir Protić