Četvrtak, 16 Listopad 2014 10:09

Martina Budimir dobila priznanje za „Čovječe, ne korumpiraj se“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA UČITELJA PRIZNANJA NAJBOLJIM UČITELJIMA HRVATSKE  -

 POŽEGA – Povodom Međunarodnog dana učitelja Forum za slobodu odgoja iz Zagreba dodijelio je priznanja učiteljicama i učiteljima osnovnih i srednjih škola koji su aktivno uključeni u programe i promoviraju odgojno obrazovne principe. Cilj dodjele je odati priznanje onima koji su se istaknuli u organizaciji suvremenog odgojno obrazovnog procesa, načina rada s učenicima i njihovim roditeljima, suradnji s drugim odgojno-obrazovnim djelatnicima na demokratizaciji i unapređenju ukupnog života. Priznanje je dobila nastavnica Martina Budimir, iz Ekonomske škole Požega za svoj rad i edukativnu igru pod nazivom „Čovječe, ne korumpiraj se“

- Martina BudimirNakon što sam napravila određene pripreme došla sam na ideju da napravim jednu edukativnu igru na temu protiv korupcije. To se njima jako svidjelo i u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a koje je financiralo izradu igre izašla je ta moja igra. Ona je uz Međunarodni dan borbe protiv korupcije podijeljena svim saborskim zastupnicima, ministru prosvjete i svim srednjim školama. Obrađivana je na seminarima za obrazovanje i edukaciju nastavnika srednjih škola – kaže Martina koja je jako zadovoljna što je njena ideja došla do pune realizacije i nastanka jedne društvene i edukativne igre.

 - Na ideju sam došla jednu večer kasno prije spavanja, već u tijeku priprema. Dosjetila sam se nečega što je vrlo jednostavno za izvedbu, vrlo lako i zanimljivo se obrađuje na satu a učenicima omogućuje da gotovo nesvjesno, kroz zabavu uče i nauče neke osnovne stvari o korupciji. Na postavljena pitanja učenici se prvo zapitaju što bi u nekim situacijama napravili, odgovaraju na ta pitanja i ovisno o odgovoru napreduju sa svojom figurom na tabli ili se pak vraćaju za jedan korak nazad. Baza je igra „Čovječe ne ljuti se“ ali samo s jednom figuricom, a postoji lista s 80 pitanja i 16 dopunskih pitanja, a uz pomoć kombinacije brojeva s tri kockice izvlači se pitanje – priča Martina, koja radi u prosvjeti već 16 godina i to joj je svakako veliko priznanje.